Sub pamant

Posted: February 4th, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , , | 2 Comments »

Oricat ai vrea sa te feresti de anumite lucruri, pur si simplu nu poti. Cred ca e scris in codul genetic al oamenilor sa dea, din cand in cand, cu nasul de caca si sa nu aiba ce sa faca in privinta asta.

Mi-as dori sa nu mai existe conventii sociale si cu atat mai mult “obligatii”. E drept ca ele exista in masura in care le lasi tu sa existe; eu vreau sa nu mai existe nici macar conceptele. Sunt chestiile care fac cel mai mare rau omenirii, care fac oamenii ipocriti, care ii fac pe altii sa se simta mai destepti si mai frumosi decat sunt, de fapt, care ii fac pe oameni sa nu mai fie ei, ci doar niste bucati de carton pale si sinistre.

Ce mi-as mai dori, poate si mai mult, ar fi sa pot si eu intr-o zi, fara teama de consecinte, sa pot sa zic pur si simplu You Suck, nu pentru ca asa e frumos, ci pentru ca asa mi-as dori eu. Stiu ca sunt oameni care probabil sustin ca ei sunt prea dintr-o bucata ca sa nu zica You Suck cand vor, dar mai stiu ca cine stie cate compromisuri or fi facut si ei si habar n-au, sau poate ca au, dar nu vor sa vorbeasca despre asta.

In alta ordine de idei, mi-am adus aminte ieri de vremea cand stateam in Militari si mergeam cu metroul in fiecare zi. O fi metroul cea mai rapida cale de a te descurca prin Bucuresti si o fi locul cu cei mai interesanti oameni, dar pe mine acea perioada m-a terminat psihic. Simteam mereu apasarea ideii ca sunt sub pamant, ca intr-adevar sunt facuta sardina, ca impart acelasi (putin) aer cu o gramada de indivizi cu care, probabil,  nu as avea ce sa vorbesc. Iar chestia asta nu mai era de mult ceva boem si frumos, era pur si simplu groaznic, simteam o greutate pe piept cand stateam intre statii si nu stiam cum sa ma apropii  mai mult de usa ca sa ies prima.

Acum merg cu autobuzul si da, fac mult mai mult, dar vai, cat de bine e cateodata sa vrei sa te rupi si sa arunci o privire spre cer. De cand nu mai merg cu metroul, ajung la birou cu 30 de minute mai tarziu si cu o gramada de zambete in plus.


2 Comments on “Sub pamant”

  1. 1 ipo said at 12:14 pm on February 5th, 2010:

    Eu prefer de o mie de ori metroul. Chiar conteaza, daca castigi 30 de minute dus si 30 intors e o ora. Avand in vedere ca o zi are 16, din care sa spunem 8 le muncesti, raman 8 ore libere. De ce sa nu castigi una in plus pentru tin? Sau sunt eu diliu cu calculele? :D
    In plus in metrou poti sa citesti, sa te joci la PSP sau la DS, trece timpul si fara sa te uiti pe geam, numai claustrofob sa nu fii. Ai probleme de exemplu in lift?

  2. 2 sunkissed said at 4:18 pm on February 5th, 2010:

    ipo, pentru mine, ora aia chiar imi apartine :D de cand am o ora, doua de citit pe zi, sunt mai fericita. in metrou nici nu puteam sa-mi deschid cartea sau ma chinuiam eu ingrozitor inauntrul meu ca sa mai si citesc.
    in lift n-am probleme. insa in metrou ma simt mai mult fara personalitate, cumva.


Leave a Reply