A sunkissed world

19 Feb, 2010

Games people play

Posted by: sunkissed In: La naiba!

Amintindu-mi azi, in timp ce spalam vasele, de nenea Kant, mi-am dat seama de ceva: urasc sa fac lucrurile “din datorie”. Adica pentru ca asa trebuie, ca asa e frumos, ca ma va ajuta pe viitor, ca e un lucru politicos si asa mai departe. Si cu toate astea, ma pricep sa le fac foarte bine. Sunt o persoana de inteles, ar spune unii. Eu spun ca sunt prea moale, uneori.

Nu inteleg de ce oamenii care fac lucrurile dupa bunul lor plac, fara sa minta despre asta, care indraznesc sa spuna “nu am chef” sau “nu vreau” sunt vazuti ca nepoltiicosi si nesimtiti. Nu inteleg de ce valorizam mai mult o persoana care ne minte cu zambetul pe buze ca e bolnava decat una care ne spune ca nu are chef sa faca ceva.

Cred ca o sa raman cu dilema asta multa vreme, cel putin pana cand invat sa balansez datoriile de om mare putin mai bine decat imi iese acum.

Si pentru ca nu aveam chef sa spal vasele, le-am lasat acolo si mi-am pus serialele la vizionat. Mi s-a golit complet mintea zilele astea – sau ma rog, aproape complet. Ori de cate ori zic ca mi se goleste mintea, reusesc sa raman la nucleu; adica am cateva chestii la care ma gandesc cu obstinatie, unul dintre acele chestii fiind aceasta complianta sociala pe care nu o inteleg. Dar e vineri, ce rost are… Zau, mai bine mai pun de o cafea.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Games people play"

1 | unGreu

February 21st, 2010 at 7:30 pm

Avatar

si angajatorul tau uraste sa te plateasca pentru ca trebuie :)

2 | sunkissed

February 22nd, 2010 at 12:12 pm

Avatar

hm, avand in vedere ca abia ce am schimbat locul de munca, cred ca inca suntem la sentimente frumoase unul fata de altul :)

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki