Cuvintele de vineri

Posted: March 5th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | 4 Comments »

Mi-au inghetat neuronii si farama de zambet pe buze. Intr-o zi, mergeam spre munca si am reusit sa vad pe drum trei oameni vorbind singuri. Trei. Si toti se certau.

Eu, daca as ajunge sa vorbesc singura, as vrea sa vorbesc despre momentele frumoase, despre incantari, despre mirosuri dulci pe care n-o sa le uit nicicand, despre carti citite si ras-citite pana cand au ramas fara de coperta.

Uneori am senzatia ca vorbesc singura. Oamenii selecteaza atat de bine ce vor sa auda, incat nu inteleg de ce nu traim cu totii intr-o lume in care nu trebuie sa vorbim unii cu altii, doar sa ne imaginam ce ne-am spune unul altuia.

Prefer sa vorbesc despre nimic decat sa-mi racesc gura stiind ca ce spun nu ajunge unde si cum trebuie.

Sa fie ciudat ca singurii oameni cu care m-am inteles, din putinele si sincerele cuvinte pe care am stiut sa ni le spunem, sunt acum departe?

E vineri si ar trebui sa ma bucur. In schimb, stau aici si caut cuvintele potrivite pentru a determina unii oameni sa faca ce nici eu, nici ei nu vor.

Greu cu umanitatea asta. Nu-i de mirare ca imi plac cainii mai mult. Nu-i de mirare ca uneori, in loc sa vorbesc, scot un caietel si scriu in el. La urma urmei, eu reusesc sa ma inteleg cel mai bine; si chiar si cand nu ma inteleg, nu ma inteleg cel mai bine.

Mi-e dor de cand am tacut. Ce simplu era.


4 Comments on “Cuvintele de vineri”

 1. 1 chirici said at 3:21 pm on March 5th, 2010:

  te-ai lasat mult asteptata azi:)

 2. 2 sunkissed said at 4:11 pm on March 5th, 2010:

  haha, eu si primavara :)

 3. 3 chirici said at 10:00 pm on March 5th, 2010:

  sper ca vei scrie si maine:)…am devenit dependent

 4. 4 sunkissed said at 10:21 pm on March 6th, 2010:

  nu prea scriu in weekend. incerc sa stau deoparte de calculator.


Leave a Reply