Poveste despre o tigara pe plaja, in august

Posted: March 25th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Gânduri în corabie | Tags: , , , , , | No Comments »

Pe vremea cand fumam, parca povestile aveau mai mult sens pe plaja din Vama. Mi-e si frica de Vama din anul asta, care stiu ca va fi, chiar daca neg asta uneori, cand o sa ma mai vad cu oameni si n-o sa mai fumez o tigara pe plaja cu ei, ci doar… o sa stam de vorba.

Astfel, e mai putin penibil cand nu mai ai ce sa zici. N-ai cum sa tragi insetat din tigara de parca stii ceva ce doar tu si partenerul tau de conversatie stiti. Acum este clar adevarul gol golut dintre voi, anume ca poate chiar nu mai e nimic de zis. Nu de tot, ci in momentul ala.

Ultima data cand am tras cu sete dintr-o tigara pe plaja a fost intr-o noapte de august cand incercam sa leg ceva care se dezlegase, ca un siret neascultator.

N-am reusit atunci, insa se pare ca o sa reusesc in curand.

Cred ca e vremea regasirilor. Cred ca e vremea sa iesim din fericirile noastre si sa intram iar in ale altora. Intotdeauna am inteles oamenii care se indepartau pentru a fi fericiti. Nu mi-a parut rau, nu am simtit ca am pierdut ceva, nu le-am purtat pica sau mai stiu eu ce. M-am bucurat insa si mai mult cand s-au intors, daca s-au mai intors.

Ma dor indepartarile facute cu ciuda si cu adio. Atunci nici loc de fum de tigara nu mai e. Dar cand noaptea de august se intoarce si oamenii fericiti vor sa ne soptim fericirea, stiu sigur ca nu trebuie sa apelez la vreun artificiu ca sa am ceva de zis. Nici macar nu trebuie sa fim pe plaja, desi poate am vrea asta mult de tot.Leave a Reply