Politia Romana. Sectia 22, Bucuresti

Posted: March 29th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | 9 Comments »

Am vrut sa scriu un titlu genial, insa n-am putut, pentru ca atata m-am gandit la asta, incat mi s-a dus toata inspiratia.

Sambata dimineata la 7 suna telefonul meu, pe care nu-l inchid noaptea din diverse motive. Era un numar pe care nu-l cunosc, 0726075117.  A m raspuns, gandindu-ma ca e ceva important. Nu era, evident, era un domn foarte incoerent, care avea chef de mistouri cu gagici, asa ca am inchis. A sunat iar si iar si iar, a raspuns si prietenul meu si l-a trimis undeva, timp in care asta repeta “da-mi-o pe fata aia, da-mi-o pe fata aia”. Am inchis telefonul de tot, gandindu-ma ca n-ar fi rau daca as si dormi putin.

La 10 si ceva m-am trezit, am deschis telefonul care a inceput sa sune iar cam dupa 10 minute de cand l-am deschis si a continuat sa sune insistent. Am sunat la Vodafone, pentru ca telefonul meu nu are optiune de a bloca un singur numar de telefon. Cei de la Vodafone mi-au spus ca singura cale este de a depune o plangere la Politie, pentru ca ei sa faca ceva. Toate bune si frumoase, am cautat o sectie in zona, am gasit sectia de politie nr 22, am dat un telefon ca sa intreb cum fac si acolo, dupa ce mi-am explicat situatia, mi s-a spus ca pot veni la orice ora sa depun reclamatie.

Evident ca m-am dus, dat fiind ca telefoanele nu incetau. In drum spre sectie, nestiind exact unde este, am dat de o patrula si i-am intrebat cum se ajunge la sectie. M-au intrebat pentru ce si  cand au aflat, au inceput sa-mi spuna ca vaaai, ca e complicat, ca e bataie de cap, ca pana ajunge plangerea unde trebuie, ca mai bine renunt. Am multumit politicos si am purces spre sectie, convinsa fiind ca o sa rezolv.

In sectia 22, am intrat in hol si am vorbit cu politistul de la ghiseu. Acesta a chemat pe cineva prin telefon, referindu-se la el ca la “Georgica”. Acest domn a coborat, nu s-a prezentat, nu m-a chemat nici macar intr-un birou, m-a tinut in hol. M-a intrebat care e problema si, dupa ce i-am expus-o, mi-a zis ca nu am temei legal pentru a depune plangere. Faptul ca eu ii spuneam ca ma simt hartuita nu era suficient. Ca Politia nu poate interveni in apelurile pe telefonul mobil. Ca daca nu am numarul secretizat, asta e. Ca cei de la Vodafone mi-au spus sa vin la politie ca sa scape de mine. Ca singura modalitate de a scapa de apelurile nedorite este sa-mi schimb numarul de telefon. Ati inteles, da? Politia iti recomanda sa te ascunzi sau sa fugi.

Cand i-am zis ca mie asta imi suna a “Va urmareste o persoana necunoscuta? Schimbati-va adresa!”, a zambit ironic, asa cum a facut si cand i-am zis ca, daca faptul ca omul asta ma hartuieste la telefon nu e destul, poate va fi destul daca vin batuta sau violata. “Nu am zis asta”, mi-a zis el. Pai da, nici nu e nevoie sa spuna. Mi-a sugerat sa consult un avocat, eu i-am zis ca este culmea ca un om sa nu fie lasat  sa faca plangere pentru ca se simte hartuit si asta a fost.

Cand am iesit din sectie, am sunat iarasi la Vodafone, unde mi s-a sugerat sa merg la alta sectie de politie, pentru ca reclamatia mea ar trebui sa fie suficienta si sa fie luata in seama si ca ei asa procedeaza la toate cazurile de acest gen, cand numerele nu sunt ascunse.

Intre timp, individul care a declansat asta s-a mai potolit. Problema mea nu e cu el acum. Problema mea este cu sectia 22 de politie Bucuresti si cu acel individ care nici nu s-a prezentat. Cum sa ti se recomande sa-ti schimbi numarul de telefon cand cineva te agreseaza? Cum sa nu te prezinti, tu, ca agent de politie? Cum sa lasi un om in hol in timp ce incerci sa scapi de el? In cele 20 de minute cat m-a lasat pe mine masca cu aceste argumente, putea sa inregistreze o plangere, chit ca nu facea nimic cu ea.

M-am simtit foarte prost, m-am simtit tratata cu spatele si simt in continuare ca moto-ul Politiei Romane, “Siguranta si incredere”, este la un foarte mare misto.


9 Comments on “Politia Romana. Sectia 22, Bucuresti”

 1. 1 evergreen said at 9:04 pm on March 29th, 2010:

  Te inteleg perfect!

 2. 2 sunkissed said at 10:41 am on March 30th, 2010:

  asta e unul din lucrurile unde nu as fi vrut sa ma intelegi :(

 3. 3 mihaela said at 7:26 pm on April 3rd, 2010:

  Te-ai simtit ca la spital ;)

 4. 4 sunkissed said at 12:36 pm on April 6th, 2010:

  da :( trist

 5. 5 Margeluta said at 11:47 pm on April 7th, 2010:

  Stiam deja de la inceputul articolului tau cum se va termina toata chestiunea….cu un mare NIMIC! si asta e normal la noi! am patit-o si eu…faza este ca si restul lumii gandeste la fel ca politistii: schimba-ti numarul sau nu te mai vaita atat, ca doar nu te-a batut sau violat! Poate ca trebuie sa dam ortu’ popii ca sa fim bagate in seama…a,dar stai, ca si atunci e vina tot a mortului! :(

 6. 6 sunkissed said at 11:25 am on April 8th, 2010:

  stii ce e naspa, ca eu nu am stiut cum se va termina. eu inca sunt un om inocent si credul, in sensul in care in tara asta “credul” inseamna ca ai incredere ca politia are grija de tine, ca spitalele te vindeca etc. ei bine, as scrie ce au facut ei cu credulitatea mea, dar de obicei nu scriu cuvinte urate pe blog :)

 7. 7 mavericu said at 8:03 pm on April 12th, 2010:

  cu tot respectul pentru tine, dar nu sunt de acord cu virgula concluziile tale. din ceea ce ai povestit nu reiese savarsirea vreunei fapte de natura penala care sa intre in competenta politiei.cum ar fi sa vin la tine la job si sa cer sa imi vinzi cartofi, crezi ca politia este mama tuturor ranitilor.

 8. 8 Sunkissed said at 9:53 pm on April 12th, 2010:

  cu tot respectul meu pentru tine, poate nu ai inteles: un nene ma agaseaza pe nr meu personal de telefon, fara sa isi ascunda numarul. suna la vodafone. vodafone ma trimite la politie. am, pe langa cele doua convorbiri telefonice, mail oficial de la ei care specifica virgula ca asa e procedura: pt ca ei sa restrictioneze accesul acelui nene la nr meu de telefon, trebuie facuta si inregistrata plangere la politie care apoi ajunge la ei. exista precedent. cred ca stii si tu. daca nu stii, intreaba printre cunoscuti. exista hartuire. si nu am dreptul sa merg la politie?
  comparatia ta nu are nicio legatura aici. ca tu vii la mine sa-ti vand cartofi nu are legatura cu un om care merge la organul de stat care ar trebui sa-l apere daca e hartuit si, intamplator, amenintat.
  care e diferenta intre asta si un om care ma urmareste pe strada?
  eu, ca naiva, cred ca politia trebuie sa ma apere. si, repet, exista nenorocitul de precedent. nu unul, doua cazuri izolate. ci multe de tot.
  in plus, mie mi se pare foarte urat ca, la un mail adresat atat politiei, cat si retelei de telefonie mobila, mi-a raspuns doar reteaua de telefonie. pentru ca, nu-i asa, la stat nu poti da “unsubscribe”. macar sa-mi fi raspuns asa ca tine, dar sa-mi fi oferit un raspuns. sunt un nenorocit de cetatean care are o amarata de problema. crede-ma ca nu ma plictisesc in viata si ca de obicei nu apelez la masuri care la noi se pare ca sunt extreme, de genul anuntat organele de politie sau oricare altele. cred ca ma cunosti suficient de bine cat sa stii ca nu sunt tipul reclamagiului de bucuresti.
  faptul ca eu m-am simtit prost si neaparata e o concluzie personala, o traire daca vrei. pe mine m-a dezamagit maxim marea politie romana. mi se pare absurd sa ti se spuna sa te ascunzi cand un om te hartuieste, INDIFERENT pe ce cale. e dreptul meu sa mor cu parerea asta de gat.

 9. 9 ion dragos sireteanu said at 7:25 pm on April 18th, 2011:

  ma numesc Ion Dragos Sireteanu- lomiciliat in Montreal – Canada- rue goyer-
  Incerc de ani de zile sa conving autoritatile sa deschida dosarul de cercetare penala in cazul decesului mamei mele Tatiana Sireteanu- domiciliata in Aleea Circului 2 bl 2 sc B ap 14- fara vre-un rezultat.
  decesul nu s-a produs la domiciliu-
  si nu am identificat cadavrul- fiind singura ruda grad 1-

  cu multumiri

  ion dragos sireteanu

  ps cred ca e ceva legat de scandalul Borsa – Maramures- ude defuncta detinea o proprietate de 34 hectare – plus paduri si casa-


Leave a Reply