Despre ciorbe si alte obiceiuri

Posted: March 30th, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , , | 4 Comments »

Lasand la o parte prima parte a zilei de sambata despre care am scris mai jos, restul weekendului a trecut minunat.

Am fost la plimbare la Muzeul Taranului Roman, unde se desfasura, sambata si duminica (desi nu stiu cat s-a mai desfasurat duminica, data fiind ploaia) un Targ de Florii, cu tot soiul de bunatati din toate colturile tarii. Am cascat cu vitejie gura la anichitati la suprapret, la covoare tesute manual, la oale si farfurii, la palinca, la miere de nu-stiu-cate soiuri, la bomboane, prajituri, delicatese, jucarii, bijuterii, esarfe, ii si altele asemenea.

N-am cumparat nimic, dat fiind ca e sfarsit de luna. Am luat doar niste cocosi din zahar ars  si un Kurtos Kalacs cu nuca, pe care l-am mancat stand pe iarba.

Seara m-am uitat la “The invention of lying“, despre care auzisem lucruri bune si care speram sa fie mai bun decat a fost. Si uite-asa, s-a scurs ziua si, dupa ce am pierdut o ora de somn, am ajuns in duminica, zi ploioasa si intunecata, zi de stat in casa si visat. Ceea ce am si facut.

Insa nu inainte de a ma da de ceasul mortii cu niste registre de PFA, care trebuie aduse la zi intru bunastarea mea financiara si asa mai departe. Dupa acest efort, neconcretizat in niciun fel, pentru ca m-am speriat de penalizari si probleme de tot felul, m-am gandit sa fac ce zisesem cu o zi in urma ca o sa fac. Anume, o ciorba.

Asa ca am purces la magazin, de unde am cumparat cele necesare pentru o ciorba de aripi de pui, purtandu-ma de parca stiam ce fac. Eu habar n-aveam. A fost prima ciorba pe care am facut-o. Insa, ca sa nu am emotii si sa nu tai morcovul stramb, m-am autosugestionat sa cred ca eu chiar am idee ce fac acolo.

Vreo ora si ceva mai tarziu, ciroba mea era gata si, surprinzator sau nu, era foarte, foarte buna. Acum nu mai trebuie decat sa o mananc, dat fiind ca am cam exagerat la cantitati.

Iar azi cred ca am racit. Mai cred ca imi fac prea multe griji. Mai cred ca e marti si ca e bine ca vine Pastele. Pastele asta o sa fie special, intr-un fel. Poate chiar o sa-mi placa de sarbatoarea asta din nou.

Dar pana atunci, e o saptamana intreaga de trecut.


4 Comments on “Despre ciorbe si alte obiceiuri”

 1. 1 ipo said at 11:44 am on March 30th, 2010:

  Ohoo, ciorba, asta deja e chiar treaba de bucatar serios! Atentie sa nu patesti ca mine, sa ti-o iei in cap. Prima iahnie cu costita pe care am facut-o a fost foarte buna, a doua aproape perfecta si pe a treia am aruncat-o fix la gunoi! :P

 2. 2 sunkissed said at 11:46 am on March 30th, 2010:

  opa :D o sa am grija atunci

 3. 3 Skandalouz said at 12:05 pm on March 30th, 2010:

  Obisnuiesti sa scrii pe cutiile de pizza lucruri mai mult sau mai putin importante? :))

 4. 4 sunkissed said at 12:38 pm on March 30th, 2010:

  :))
  nu prea mai mananc pizza. dar mi-a placut faza din film


Leave a Reply