A sunkissed world

07 Apr, 2010

Orasul asta…

Posted by: sunkissed In: La naiba!

Pentru ca, mai nou, sunt un om care ia decizii dubioase si care se gandeste la lucruri si mai dubioase, ma tot gandesc la orasul asta. Bine, ma gandesc la el de multe ori si in multe, multe feluri, multe dintre care nu-i fac cinste.

Acum m-am gandit mai mult la ce am facut eu pentru el. Fireste, mi-am gasit prieteni aici, desi unii sunt nomazi, ca si mine. M-am certat cu tot soiul de oameni, m-am impacat cu altii. Inca nu stiu sa explic unui strain cum sa se descurce in Centrul Vechi, desi stau aici de vreo 5 ani. Inca nu stiu multe locuri care sunt atractii turistice, inca am probleme – mari – cu orientarea in spatiu. Am incercat sa nu-l stric sau poluez mai rau decat e deja stricat sau poluat. Am incercat sa nu-l deranjez. Am incercat sa-l povestesc. Am incercat sa nu merg la karaoke – si am reusit. Am vrut sa-l colorez, macar o portiune din el. Am vrut sa desenez un norisor pufos si roz in care sa stau, acel loc unde nu se intampla nimic rau niciodata – si, pentru cateva minute, am si reusit.

Nu stiu, nici acum, cat am reusit din cate mi-am propus. Nu stiu cate din fericirile mele i se datoreaza acestui oras. Nu stiu nici daca mai vreau sau nu sa raman in el, nu stiu daca conteaza foarte mult unde traiesti in tara asta. Nu stiu daca am avut noroc sau ghinion, nu stiu nimic. Cineva mi-a zis mai demult ca “nu stiu” inseamna “nu”. Nu e adevarat. In cazul acestui oras, este cel mai pur si cel mai simplu nu stiu pe care l-am rostit in toata viata mea.

Share this: Twitter | Facebook

6 Responses to "Orasul asta…"

1 | ipo

April 8th, 2010 at 11:46 am

Avatar

Orasul asta e ranit de moarte, ma mir ca mai supravietuieste in fiecare zi. Cred ca e un fel de Prometeu cu o pedeapsa a zeilor, sa fie nemuritor dar sa sufere in fiecare zi. Si noi insistam sa traim langa el.

2 | sunkissed

April 8th, 2010 at 11:59 am

Avatar

nu stiu de ce insistam. de masochisti? chiar nu stiu.

3 | ipo

April 8th, 2010 at 3:17 pm

Avatar

Nu cred, mai degraba ca nu stim sa traim altfel. Sau nu stim ca se poate.

4 | sunkissed

April 8th, 2010 at 4:37 pm

Avatar

pai vezi, uite, eu stiu cum e sa traiesti altfel, in chiar alte doua orase. cred ca asta ma califica pe mine ca fiind masochista, nu?

5 | ipo

April 9th, 2010 at 11:05 am

Avatar

Cred ca da. Ai niscaiva bice pe acasa? :D

6 | sunkissed

April 9th, 2010 at 11:10 am

Avatar

ar trebui sa am, undeva, in cele doua orase :D

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki