Lemon

Posted: April 9th, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

Titlul nu are legatura, atata doar ca ascultam Lemon de la U2 cand am inceput sa scriu.

E vineri si ma gandesc ca ma bucur ca nu e foarte soare, ca nu e foarte nor, ca nu e foarte frig, ca nu e foarte cald, ca simt cate putin din fiecare, ca sunt ciudata, ca vorbesc prea mult sau prea putin. E vineri si ma bucur ca multe lucruri care ma faceau sa fierb de indignare acum ma lasa rece – ceea ce face bine la inima. E vineri si ma bucur  ca maine e sambata si am vreme de citit in fotoliul meu negru, de la geam.

In ultima vreme, desi vorbesc mult despre oameni, am constatat ca nu ma mai intereseaza atat de personal cum ma interesau inainte  diverse situatii de zbucium interior pe care si le provoaca singuri. Nu poti sa intervii cu lopata in viata omului. Nu poti sa mai schimbi detalii precise ale anatomiei lor sufletesti, fara sa admiti ca esti putin ipocrit.

Poti, in schimb, sa te ocupi de alcatuirea ta interioara. Sa tragi perdelele, sa faci curatenie de primavara in sufletul asta al tau. Cred ca eu am lasat ferestrele larg de tot dechise si am iesit din camera. Si cand m-am intors, anumite lucruri disparusera luate de vant si in locul lor aparusera altele, aduse tot de vant – nu stiu insa daca acelasi vant.

Acum, e ca si cum stau pe covor si miros noul aer si incerc sa descopar ce s-a schimbat.

“Midnight is where the day begins”.Leave a Reply