A sunkissed world

20 Apr, 2010

Dilema rochiei

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Stii dilema rochiei? Daca nu, ti-o povestesc eu acum. Dilema rochiei este atunci cand nu ai bani, dar chiar nu ai sa-ti mai cumperi vreun obiect vestimentar, iar aici includ orice obiect vestimentar, chiar si o pereche de sosete de la magazinul cu de toate. OK, bine, poate pe asta pot s-o cumpar. In fine. Banii pe care ii mai ai trebuie sa fie investiti in altele, mult mai importante. Si vine acel moment din viata unei femei cand aceasta situatie cu banii nu o impiedica sa se uite prin magazine, asa, de fandoseala (sau poate ca i-a acoperit norul de cenusa mintile, sau poate meteoritul care se spune ca a ajutat la exterminarea dinozaurilor i-a exterminat si femeii noastre simtul practic). Si vede rochia.

Rochia aia perfecta, nu conteaza ce culoare, ce model, atata vreme cat femeia se simte ca o printesa in ea – pentru ca da, o si probeaza, ca de aia are femeia cap, sa-l bage prin decoleteul rochiei cu eticheta. Si mai e si la reducere. Dilema rochiei (in cazul asta de femeie lovita cu leuca, al meu adica, o rochie simpla, neagra, de efect [ceea ce, in paranteza patrata fie spus, nu are prea mult sens, dat fiind ca nu mai port negru de mult si am destule rochii] este: o cumperi, sau nu?

Imaginea lui Holly Golightly mancand covrigul si band cafeaua in fata la Tiffany’s nu mai e de mult doar o poza dintr-un film. Ma si vad, la colt de strada, in rochia neagra perfecta (din nou, wtf?!) si pantofii mei perfecti, mancand un covrig la un leu si simtind cum stomacul se revolta de foame. Exagerez, desigur, dar… unde am ajunge – de fapt, unde AS ajunge daca m-as lua dupa absolut toate capriciile de moment?

In pragul falimentului, desigur, daca acum o saptamana cedam tentatiei aproape la fel de irezistibile de a-mi cumpara pantofii care la vremea aceea erau “za” pantofi, la modica suma de 400 de lei noi. Si de care acum am si uitat.

Asa ca de data asta dilema rochiei nu are un happy end, cu mine intinzand tremurand cardul spre validarea tranzactiei. Mi-or fi venit si mie mintile la cap (sau am mancat ciocolata intre timp si de aia m-am calmat).

Share this: Twitter | Facebook

4 Responses to "Dilema rochiei"

1 | Lu

April 20th, 2010 at 4:25 pm

Avatar

hihi. eu stiu dilema rochiei. si pe cea a pantofilor. am vazut trei rochii. toate trei perfecte. n-am stiut care e mai “perfecta”. asa ca le-am cumparat pe toate trei :( … in pragul falimentului este fata asta acum, dar are trei rochii noi si pantofi facuti pe comanda :))

2 | sunkissed

April 20th, 2010 at 4:27 pm

Avatar

haha. te inteleg perfect. eu am mai castigat teren in fata obsesiei pentru rochii. dar cine stie cat ma tine…

3 | Ciupercutza

April 21st, 2010 at 9:50 am

Avatar

Draga, cele mai misto lucruri le gasesti INTOTDEAUNA cand nu ai bani si cand nici macar nu erai in cautarea lor.
:D

Stai linistita, o sa ti se mai intample :P :P :P

Pup.

4 | sunkissed

April 21st, 2010 at 11:59 am

Avatar

stiu, si asta ma sperie maxim
:D

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki