A sunkissed world

30 Apr, 2010

Gratar de 1 mai

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

M-am decis, de 1 mai fac gratar. O sa-mi pun mintea la prajit pe Podul minciunilor si o sa o las acolo, o sa sfaraie gandurile bune si o sa o condimentez cu limonada, cu rochita mov si cu niste plimbari pe strazi atat de linistite, incat crezi ca acolo s-a nascut linistea de oras: nu o liniste totala si neagra, ci una placuta si, paradoxal, zumzaitoare.

Pentru ca, nu-i asa, romanul s-a nascut poet si grataragiu. Facem ce facem si tot la mancare ajungem si marturisesc ca, in afara de asteptari poetice si metaforice de la mica mea escapada urbana, am si foarte multe asteptari culinare. Stiu niste locuri unde o sa ma bucur la maxim de bucate sibiene, locuri pe care le tin secrete (de fapt, nu mai stiu cum se cheama multe dintre ele). Abia astept sa-mi simt papilele gustative cum se dezmeticesc si cum rad asa cum n-au mai ras de ceva vreme (cred ca de saptamana trecuta). Apoi, duminica, mama ma asteapta cu fasole cu afumatura si salata de ceapa rosie, mancare pentru care mi-as vinde jumatate de suflet.

Mai sunt cateva ore pana la ora O si abia astept. Imi batai picioarele a nerabdare, n-am mai plecat de mult. Visez sa am o viata ca cele doua saptamani din august pe care le-am avut anul trecut, cand am calatorit fara nicio grija si, spre surprinderea mea, fara prea multe haine.

Cel mai frumos o sa fie cand o sa-mi cumpar carti, pentru ca abia astept sa fac asta. Le voi citi in troleul meu de zi cu zi, in Bucurestiul aglomerat si plin de oameni, zambind a Piata Mare si a vara. Pentru ca o sa vina si ea, vara, o astept cu tenisii rosii la usa.

Share this: Twitter | Facebook

3 Responses to "Gratar de 1 mai"

1 | Aurelian

April 30th, 2010 at 1:07 pm

Avatar

Hai ca maine mai astept niste prieteni “pe la mine”.. So, pe la ce ora pe pod? :D

2 | sunkissed

April 30th, 2010 at 1:09 pm

Avatar

exceleeent :) pai pe la 12-1 – depinde la cat ma trezesc :)

3 | sunkissed

April 30th, 2010 at 1:10 pm

Avatar

ps: vezi ca azi, in atrium, are concert formatia replace, alcatuita din prieteni de-ai mei, la ora 21. poate dai pe acolo :D (si nu, nu ma platesc pt reclama,desi ar putea)

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki