Buna dimineata, scumpa zi de luni

Posted: May 10th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , | 2 Comments »

Nu stiu cum se face de vine luni asa de repede. Uneori cred ca mi-am imaginat tot weekendul, incepand cu seara de vineri, continuand cu un targ de fitze (pardon, haine vintage si altele) de sambata si as fi crezut ca pana si noua mea brosa cu oi este imaginata, daca n-as fi vazut-o azi in cutia ei. Ce sa mai zic de curatenia de duminica si de American Gangster. Si uite-asa, din film in targ in plimbari in omleta de sambata, azi m-am trezit buimaca, ametita, de pe alta planeta. Practic, am facut un salt intergalactic in doar cateva ore.

Nu-i de mirare ca ma simt putin ametia, mi se pare ca Pamantul se invarte in ciuda mea, ca lumea intreaga face misto referitor la incapacitatea mea de a balansa viata din timpul saptamanii cu cea din weekend si mai ales de nevoia mea de somn perpetua. Stiu ca nu e mare branza, insa revolta mea vine si din pricina faptului ca ma enerveaza foarte tare faptul ca trebuie sa fim “dupa program” intotdeauna. Am citit de dimineata, in timp ce-mi mancam cerealele, un articol din ultimul numar al National Geographic care spunea ca programul asta de somn al oamenilor este artificial, asa ca nu e de mirare ca atatea persoane au probleme cu oboseala cronica.

Ce mi s-a parut interesant e ca un domn, nu i-am retinut numele si functia pentru ca mi-era somn, spunea ca a nu dormi doua zile la rand e echivalent cu o alcoolemie mare, pentru un om obisnuit. Totusi, a pica din picioare pentru ca esti prea obosit de munca este un comportament social aprobat, poate chiar incurajat, in vreme ce nu auzi pe nimeni sa spuna “ce om minunat si devotat, e beat tot timpul”.

Uneori cred ca planeta asta are nevoie mare de un reboot.


2 Comments on “Buna dimineata, scumpa zi de luni”

  1. 1 realbadpisy said at 6:02 pm on May 10th, 2010:

    aaa?! spumpa zi de luni? la mine e groaznik mereu…pff lunea…nici iarba nu creste.:D..la mine

  2. 2 sunkissed said at 6:11 pm on May 10th, 2010:

    am uitat sa pun ghilimele :D


Leave a Reply