Din nou despre Lupul de Stepa.

Posted: May 14th, 2010 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit, Despre natura lucrurilor | Tags: , , | No Comments »

Sunt multe carti care mi-au ramas in suflet, sunt poate si mai multe carti care au plecat. Una singura a ramas in sufletul meu si in biblioteca lui George.

Bineinteles, e vorba de Lupul de Stepa, de Hermann Hesse. Am citit-o, cred, de 7 ori, intr-o vreme stiam pe dinafara paragraful de inceput. Acum l-am uitat, dat fiind ca nu mai am cartea. N-am uitat insa felul in care m-am simtit cand am citit-o, n-am uitat bucuria care m-a cuprins cand am intrat in Teatrul Magic, n-am uitat felul grijuliu si duios in care e scrisa cartea, n-am uitat noptile intregi in care am stat si am analizat anumite cuvinte, cand ale omului Harry Haller, cand ale lupului Harry Haller, n-am uitat multele dati cand am incercat sa-mi dau seama de care parte a baricadei apartin – fara sa inteleg ca sunt in ambele parti, intr-un echilibru precar de fiecare data.

Nu mi-am dat seama nici in ziua de azi in ce parte inclina talerul, insa cred ca trebuie sa inteleg ca balansul exista in fiecare dintre noi si ca intr-o zi poti sa ai colti si gheare si in alta picioare in sosete fine. Sunt niste lucruri pe care nu stiam sa le pun in cuvinte, descoperind cartea cand eram in liceu, sunt intrebari pentru care ii multumesc lui Hesse ca le-a formulat si in mine.

O sa-mi cumpar iar cartea, am amanat prea mult recitirea ei. Si cred ca o sa descopar inca o data ca stau pe marginea dintre lup si om si ca nu stiu si nu vreau cum sa fac sa trec dintr-o parte in alta.Leave a Reply