Pe intuneric

Posted: June 15th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 2 Comments »

Ieri seara, toate bune si frumoase, am ajuns acasa stoarsa toata dupa sala. Caldura si exercitiul fizic nu prea au nimic in comun si, in plus, am observat ca, oricat de mult imi place mie vara, sunt foarte irascibila cand e cald afara si ma enervez din orice. Bun, momentul meu de relax incepusem, faceam baie ca omul si dadusem drumul la aerul conditionat pe un 24 de grade, nici prea prea, nici foarte foarte. In frigider ma astepta un pepene galben, rece de tot. Viata era bine, vorba ceea.

Brusc, viata n-a mai fost bine cand s-a luat lumina, pe la 11 si ceva. Eu eram in dus si oricum am tot felul de panici legate de: a. criminali care intra peste tine in dus si b. intuneric bezna, perfect pentru ca raul sa iasa la lumina. Combinatia dintre aceste doua lucruri, in mod bizar, nu m-au scos din sperieti, ci cred ca s-au anulat unul pe altul, pentru ca mi-am vazut linistita de dus.

In fine, dupa ce am catadicsit sa ies, mi-am dat seama ca e naspa, nu era nici de la panoul meu, nici de la cel de pe bloc, dupa cum am constatat cu vecina binevoitoare care facea vinete si spala rufe. Dupa o scurta invarteala in  scara blocului, s-a deschis timid o usa, iar un vecin mi-a zis ca nici el nu are lumina, nici garsoniera de langa si nici cea de sub el. In total, cel putin patru oameni. Ce naiba sa mai faci noaptea, am acceptat situatia, am mancat pepenele la lumina farului de la bicicleta, am turnat niste ceara de la o lumanare pe jos, intr-o tentativa de exorcizare a locului si am purces la somn, in 100 de grade celsius. Dimineata m-a trezit soarele si un firicel de transpiratie, care mi-a dat ideea de a vorbi cu nea Gigel (nu-l cheama asa), mesterul blocului, despre traznaie. Nea Gigel (nu-l cheama asa) a zis sa sun la Electrica, ceea ce oricum faceam, daca nu stia el sa scoata curent din palaria de magician, ceea ce nu a stiut.

Acum sunt la birou, ma gandesc ca macar mi se dezgheata frigiderul fara efort din partea mea si ma uit cu obida la bicicleta, pentru ca azi a fost mult prea cald pentru doua roti si-o casca. Bine, cred ca si in troleu ar fi fost la fel, daca nu mai rau, la ce aglomeratie era pe drum, asa ca inca nu ma plang. Doar ma uit, trista, la picioarele mele de pusti de clasa a doua care joaca fotbal, pentru ca am vreo 10+vanatai (de la roata si neatentie cand ma urc in lift cu mandra) si ma gandesc cu groaza ce fac daca nu vine echipa de interventii de la Enel sau daca nu rezolva. Sper sa am curent la noapte, nu de alta, dar fac cu inima pe caldura asta fara frigider si aer conditionat.


2 Comments on “Pe intuneric”

  1. 1 ipo said at 10:30 am on June 16th, 2010:

    Neah, n-o sa dureze foarte mult. Lucreaza astia de la Electrica in tot orasul, am citit si prin ziare ca or sa fie intreruperi. La mine a fost una anuntata alaltaieri, a durat vreo 4 ore.

  2. 2 sunkissed said at 11:28 am on June 16th, 2010:

    din fericire, s-a rezolvat, a tinut ceva timp (de la 11 noaptea pana a doua zi la 3) si mi s-a dezghetat si porcaria de frigider :D


Leave a Reply