A sunkissed world

28 Jun, 2010

O excursie la Zoo

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

In weekend am facut o groaza de chestiuni. Am pornit cu o teribila senzatie de alienare si stres vineri, cand mai avem nitel si plangeam pe autostrada si am continuat cu o multime de lucruri menite sa ma scoata din starea de mai sus, rasfirate pe trei zile pline.

Mi-am petrecut majoritatea acestor zile cu o copilita de 4-5 ani, blonda si creata, care, nu stiu de ce, s-a atasat nespus de mine – eu, care nu stiu cum sa reactionez fata in fata cu copiii, care inghet si ma blochez cand dau de unul si care efectiv nu stiu cum sa ma port. Ei, se pare ca cei mici nu au un al saselea simt care sa-i tina deoparte de mine, astfel incat am ajuns sa citesc Winnie the Pooh si Ursul Pacalit de Vulpe cu voce tare, sa modelez din plastilina cai, elefanti, dragoni, bufnite, copaci si flori (e mai greu decat pare sa faci un cal din plastilina!), sa ma joc cu Degetica si papusa cu aripi de fluture si sa ma joc si cu pietricele si sa incerc sa modelez si din ele… un leu.

Sambata am fost la gradina Zoologica din Braila, care m-a impresionat in mod placut. Nu prea sunt fana a animalelor tinute in captivitate, insa trebuie sa recunosc ca aici animalutele pareau bine ingrijite si fericite. Leii dormitau, la fel ca si tigrii, maimutele isi furau nucile de cocos, paunii tipau, ursii se jucau, numai porcul spinos parea putin suparat; statea intr-un colt; poate dormea. Era curat si liniste, ingrijit si nici n-am vazut oameni cu tendinte sinucigase care sa incerce sa mangaie tigrul. Poate si pentru ca i-ar fi impiedicat gardul electric.

Si uite-asa, dintr-un weekend copilaros, am reusit sa anihilez o stare de doi bani jumate, cum n-am mai avut de mult. Ieri, dupa ce am lamurit niste detalii, adica detaliile celei de-a treia mutari ale mele in trei ani (chestiune care incepe sa ma oboseasca, recunosc), am putut sa ma relaxez si eu si sa simt cum alunec din nou intr-o stare de bine in care am uitat sa fiu. Azi m-am trezit patinand, am senzatia ca sunt pe gheata si trebuie sa ma tin bine de tot de ceva. Orice ar fi.

Ma gandeam la micuta blonda cu care mi-am petrecut timpul. Mi-e dor sa fiu si eu o micuta blonda.

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "O excursie la Zoo"

1 | Sunshine

June 28th, 2010 at 11:48 am

Avatar

brăila? eu sunt brăileancă de origine…n-am mai fost de foarte mulţi ani la grădina zoologică,acolo e bunica mea, în Brăila, am fost parcă acum vreo 3 ani şi era jale…mă bucur să aud că au renovat…:D

2 | sunkissed

June 28th, 2010 at 11:51 am

Avatar

da, de-asta am fost si eu, ca tot am auzit ca au renovat. nu sunt din braila, dar am cunostiinte acolo care erau curioase. e chiar dragut acum :) nu stiu cum era inainte, dar cred ca mai rau ca la pitesti, la zoo, mai greu…

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki