Pickhammer si manele

Posted: June 29th, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine, Gânduri în corabie | Tags: , , , , , | No Comments »

M-am trezit de dimineata in zgomotele preferate ale orasului: manele si pickhammer. Se simtea o bucurie in aer aproape obscena, necaracteristica mie in niciun fel. Orasul se trezea in ritm de manele, asfaltul se spargea si eu nu voiam decat sa respir linistea si racoarea de dimineata. Nici gand de asta, orasul isi vedea de ale lui, nepasator.

Mi-e atata de dor de mare. Nu ma simt eu pentru ca nu am fost inca la mare. Si ma mir ca nu mi-e vara; cum sa-mi fie vara fara mare? Numai ca nu stiu incotro, nu stiu cand, nu stiu prea multe pentru a ma gandi la minunata mea mare inca.

Acum e marti si zgomotele s-au oprit. In curand se vor opri de tot, vor fi inlocuite cu ramuri de copaci care bat in geam de parca ar vrea sa intre, iar imaginea Casei Poporului pe care o vad acum de la balcon o sa fie departe. Nu mai vreau sa vad elemente specifice ale acestui oras. Nu mai vreau sa-i aud zgomotele. Vreau doar sa taca. Sa fie liniste. Sa fie mare. Mi-e dor de mare. Mi-e cu atat mai dor de mare cu cat vremea e stranie, bate vantul si ploua cand si cand.Leave a Reply