Vacanta intalnirilor intamplatoare si intamplarilor dubioase

Posted: August 16th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , | No Comments »

Primul meu contact cu Venetia a beneficiat de un inceput brutal. Avionul care trebuia sa ma aduca acolo a avut o intarziere de doua ore, suficient cat sa ma scoata din sarite. Insa asta a avut si o parte buna. Anume aceea ca m-am intalnit, pe aeroport, din toate locurile posibile, cu Doamna Brebenel si Domnul Gurau, care doreau sincer sa petreaca ziua de nastere a celui din urma in Cluj. Fapt ce n-a mai fost posibil, pentru ca avionul lor care trebuia sa plece la 8 a fost anulat.

Astfel, pe aeroport, am mai schimbat o vorba si o depresie in asteptarea avioanelor. Cand eu ma imbarcam, am aflat de anularea zborului celor de mai sus, fapt, desigur, trist. De unde sa stiu eu ca si noi ne vom invarti nitel pe pista pana cand vom reusi, in final, sa decolam?

Nu prea imi place sa zbor, am constatat eu cu aceasta ocazie. Timp de o ora si 40 de minute m-am invartit in scaun ca o gaina fara cap, beneficiind de tot disconfortul psihic pe care nu mi-l doream. Nici la intoarcere lucrurile nu au stat mai roz. Desigur, vina imi apartine, pentru ca daca as fi stiut sa aplaud si eu la aterizare, sa nu ascult indicatiile membrilor echipajelor si sa nu-mi inchid telefonul mobil prima data cand mi se spune, m-as fi distrat ceva mai bine.

La intoarcere, a fost chiar si mai trist pentru ca pe aeroportul din Treviso am stat la coada la check in vreo ora jumate, in conditiile in care aveam deja check in facut online – dar trebuia sa stau la aceeasi coada cu cei care nu aveau check in facut, ca sa las bagajul la cala. In plus, vecinii mei de avion nu stiau sa stea la coada si stateau pe 5 randuri, impingandu-se apoi cu spor cand trebuiau sa mearga in fata. La verificarea bagajelor de mana, aceeasi minunata coada, plus cativa calatori care nu intelegeau de ce nici de data asta nu pot lua mai mult de o geanta in avion.

In Venetia, din fericire, nu m-am intalnit cu nimeni, ca tot povesteam de intalniri intamplatoare. Mi-as fi dorit, desigur, sa ma intalnesc cu Brad Pitt, ca am citit eu pe net ca mai sta prin Venetia cand are timp, dar se pare ca de data asta nu a fost cazul.

Apoi am plecat spre Delta Dunarii, cu scopul de a ma relaxa, odihni si toate cele, la capatul pamantului. In prima mea seara in Delta, cand eram cam nesuferita deoarece conditiile de cazare nu erau cine stie ce bomboana si era foarte, dar foarte cald, m-am intalnit cu George. Asa, la capatul pamantului, fireste.

In a doua seara, m-am intalnit cu Luiza.

Iar in a treia seara, cu Miha. Pam-pam.

Sa mai spuna cineva ca lumea e mica, daca pana si unde cazi de pe harta te intalnesti intamplator cu oameni dragi.

Altfel, la Sfantu Gheorghe se ajunge greu, ceea ce m-a facut sa sper ca nu o sa am parte de aceeasi mitocani din Vama, si asa a fost. Am plecat duminica seara, am innoptat la Braila, apoi dis de dimineata am pornit spre Mahmudia, care este un port trist, uitat de lume si unde faci pipi intr-un cazan – si nu spun asta metaforic – si din Mahmudia am luat vaporul inca 2 ore. Deci vreo 7 ore pe drum, total.

Satul in sine e uitat de lume, e drept. Cred ca se traieste foarte greu acolo si e destul de trist. Noi, turisti, venim, vedem, facem poze cu pelicanii, mancam saramura de crap si plecam. Ei raman, cu caldura insuportabila, cu praful de pe drum, cu o farmacie si patru magazine, cu barcile lor, cu pestele care se imputineaza, cu tantari-mutant, cu broscutele de pe drum, cu un drum pana la mare de 20 de minute, cu ierni grele si putine perspective.

Gazda la care am stat avea o nepoata de vreo 7 ani. Intr-o dimineata, nu voia asta mica sa manance si pace. O tanti venita in vizita i-a zis ca, daca nu mananca, n-are voie sa se joace. Copila a replicat: “Si asa n-am cu cine sa ma joc”.Leave a Reply