Fuga chiar e rusinoasa?

Posted: August 25th, 2010 | Author: | Filed under: La naiba! | Tags: , , , | 6 Comments »

De ce e rusinos sa fugi mancand pamantul de ceva care iti provoaca dureri de cap, de spate, de minte si de suflet si e mai demn sa stai si sa te lasi ingropat de viu de acel ceva?

Nu mai cred in statul pe loc, nu mai cred in toate planurile pe care mi le-am facut, eu pentru mine, in acest loc, in aceasta stare de fapt. Incepe sa-mi fie din ce in ce mai greu sa traiesc si sa muncesc, chiar daca – culmea – fac ceea ce imi place si incerc, ca o persoana constiincioasa ce sunt, sa nu am datorii, mai cu seama la statul roman. Degeaba, daca, pentru ca vreau sa muncesc si sa-mi permit un trai, ma simt haituita, agresata, agasata, pusa pe drumuri, amenintata cu amenzi. Mi se pare halucinant statul roman. Ii respect pe cei care traiesc aici si se descurca, dorm bine noaptea si nu au griji, ii compatimesc pe cei care, ca si mine, au incercat sa faca ceva in plus, dar au esuat lamentabil, dand cu capul de “sistem”.

Mi se pare ingrozitor ca sunt pusa, ca un detinut in custodie, sa ma duc la doua sau trei, ca nu m-am lamurit, ghisee separate pe luna, sa completez 12 X 2 declaratii pe langa celelalte doua pe care deja le completam anual, sa platesc pentru niste servicii pe care nu le primesc si pe care nici nu le vreau, dat fiind ca nu am de gand sa devin somera, ca de asta m-am facut PFA, si ca ori de cate ori am avut nevoie, am mers la clinici private.

De doi ani platesc la stat, intotdeauna la timp, intotdeauna tot ce mi s-a cerut. Sunt unii care o fac de mai mult timp. Ii respect, mai ales pentru ca stiu ca traiesc cu acest gust amar in gura cu care traiesc si eu, de la o vreme. E prea mult; e prea mult pentru varsta pe care o am si normal nu este, in niciun caz.

Asa cum nu e normal nici orasul asta plin, nici gropile, nici traficul, nici cainii vagabonzi, nici manelele in miez de noapte, nici scuipatul pe strada, nici… o mie de alte lucruri pe care nu am chef sa le scriu.

Eu nu cred ca a pleca din tara asta e fuga. Incep sa cred ca e un act firesc, de auto-aparare in fata unui sistem din ce in ce mai absurd, din ce in ce mai rau, din ce in ce mai sufocant.


6 Comments on “Fuga chiar e rusinoasa?”

 1. 1 Aurelian said at 12:51 pm on August 25th, 2010:

  Eu va astept, sa stii, aici, departe, unde lucrurile nu sunt deloc minunate, sunt doar normale.. dar ce minunata-i normalitatea

 2. 2 sunkissed said at 1:07 pm on August 25th, 2010:

  As veni si maine, sa stiu ca am ce sa fac acolo sa-mi castig existenta. Pe cuvant.

 3. 3 Silvia said at 6:18 pm on August 25th, 2010:

  Am vazut la TV si am citit in ziare despre toata porcaria asta cu platitul taxelor si mi-am pus miinile in cap. Daca nu de putine ori m-a batut gindul sa-mi fac PFA acum pot sa spun ca mi-a iesit din cap ideea. Cel putin pina se lamuresc lucrurile si se diminueaza birocratia (la Pastele Cailor).

  Personal sunt pentru plecatul din tara si sper ca acest lucru sa se intimple cit de repede. Vorba lui Aurelian, nici acolo nu umbla ciini cu covrigi in coada dar macar exista termenul de normalitate.

 4. 4 sunkissed said at 12:39 pm on August 26th, 2010:

  E groaznic, sa stii. mai bine nu-ti face pfa – decat daca, fireste, iti place sa ai o relatie cat mai stransa cu institutiile statului si sa le dai mai multi bani decat dai pe carti, de exemplu. Intr-o vreme eram naiva si credeam ca o sa fie “mai bine”. Nu, nene. M-am lecuit. Acum sunt in cautari de tara, job, perspective…

 5. 5 cristina said at 12:00 pm on August 27th, 2010:

  de ce sa traiesti intr-o tara care te obliga sa traiesti de pe o luna pe alta, de ce sa traiesti intr-o tara unde chiria, intretinerea, ratele la banci sau factura la telefon sunt corvoade lunare, de ce sa nu traiesti intr-o tara civilizata unde viata de zi cu zi inseamna mici placeri, iesiri in oras, cu prietenii, planuri de vacanta si aproape incredibil, rate la bunuri de consum fara comision :).
  p.s: daca iti stapanesti cu seriozitate domeniul de lucru si il faci cu pasiune si mai ales, daca vrei, gasesti de lucru in multe dintre tarile europene, unde noi, romanii, rusinea Europei, avem permis de lucru

 6. 6 sunkissed said at 5:23 pm on August 30th, 2010:

  de ce, asta ma intreb si eu :)


Leave a Reply