La originea ideilor

Posted: August 26th, 2010 | Author: | Filed under: If only, La naiba! | Tags: , , , , | No Comments »

Ieri am fost la film, la Inception, si lasand la o parte faptul ca unele chestii, gandite si create de un om care nu te cunoaste, te pot lovi atat de tare, lasand la o parte faptul ca unele drame, unele lipse sunt atat de universale, am inceput sa ma gandesc la ce e real si ce nu.

O idee care nu-ti apartine, la origine, dar pe care o duci la, hai sa-i zicem, indeplinire, e a ta sau nu? Isi pot apartine ideile doar lor si nimanui altcuiva? Mai exista idei pure, nealterate de experientele omenesti? Au existat vreodata?

Uneori bucuriile pe care le traiesc ma fac sa ma bucur ca stiu sa gandesc si sa croiesc atatea idei. Alteori, libertatea asta, tocmai ea, ma ingradeste. Cred ca e mai usor pentru unii sa traiasca in ROGVAIV, liniar. E mult mai putin impovarator.

Tot aseara, in scaunul ala de la cinema, am avut foarte viu senzatia ca stiu ce vreau, atunci cand luminile se sting si nu mai sunt culori. Sper sincer ca ideea asta, oricui ar fi si de oriunde ar veni, o sa corespunda mereu realitatii pe care mi-o tot desenez.Leave a Reply