I-auzi bai, cica a venit toamna

Posted: September 1st, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, La naiba! | Tags: , , , | 2 Comments »

S-au imbracat toti oamenii cu palton, si-au pus privirea trista, aceea de “nu-vreau-sa-se-termine-vara” si au plecat la munca. Printre ei, eu, cu zambetul tamp si cu un maieut si o foaie de ceapa pe mine, inconstienta cum ma stiu.

Stiai si tu ca a venit toamna? De-aia imi transmiti semnale cum ca ar trebui sa ma apuc si sa (ma) scriu? Stii doar ca toamna ma apuca toate melancoliile, starile de neliniste, angoasele si gandurile negre – cu alte cuvinte, tot arsenalul unui scriitor versat. Pai si daca stiai, de ce nu mi-ai zis si mie?

Daca stiam, imi scoteam si esarfele, nu numai amintirile. Imi priveam mai rar mainile, ca sa nu vad nisipul imaginar cum se scurge printre degete. Imi curatam sandalele si le puneam in cutii, mintindu-le ca e pentru putin timp. Imi gaseam ceva, o ocupatie, un drum.

Nu mai stiu ce sa fac cu toamna. Nu ma incalzeste nici daca maine or sa fie 40 de grade. Daca mi-a intrat in cap ideea ca a venit toamna, bagata cu forta de oamenii din autobuz si cei care asculta “Forever Autumn” sau Nicu Alifantis, ca o fiinta influentabila ce ma aflu, n-o sa-mi mai iasa din cap ea, ideea.

Numai despre tine nu stiu daca stii ca a venit toamna. Aseara credeam ca stii. Azi de dimineata, nu mai credeam nimic. E bine sa stiu ca nu o sa stiu ce sa stiu despre tine. Ca intr-o ghicitoare de copii, pe care te straduiesti sa o dezlegi cu mintea ta de om mare. Si te miri ca nu poti.


2 Comments on “I-auzi bai, cica a venit toamna”

  1. 1 ipo said at 10:54 am on September 2nd, 2010:

    O, da, Forever Autumn.

  2. 2 Sunkissed said at 4:32 pm on September 2nd, 2010:

    si tu, brutus?


Leave a Reply