Cu drag despre toate mizeriile

Posted: November 5th, 2010 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , | 7 Comments »

Azi in troleu, mi-am amintit de una din primele mele plimbari cu 300-le, plimbari care aveau sa ma tina 4 ani. Eram proaspat venita in Bucuresti, ce mai, o gramajoara de optimism de 1.62. Si era extraordinar de aglomerat, stateam langa usa, voiam sa cobor la a doua statie. S-a urcat in autobuzul mult, mult prea plin un cersetor fara picioare. Mi-am amintit foarte clar ca a trecut chiar pe langa mine, il simteam, dar nu il vedeam, pentru ca era mult prea multa lume. Se strecura prin marea de oameni care voia sa ajunga acasa. M-am simtit ingrozitor de mica, pentru prima data in viata mea m-am simtit ca o sardina, anonima, care sta intr-o cutie plimbata de colo-colo alaturi de alte sardine, ca si ea.

Nici nu ma gandeam eu, pe vremea aia, cat de mica o sa ma mai simt si de cate ori o sa mai simt asta. Sufocarea asta urbana e o chestie pe care eu una abia o tolerez. Nu mai am rabdare sa fiu storcita in autobuze, nu-mi place metroul si nu-l iau decat daca nu am alternativa. Nu suport sa ma aseze cineva in cea mai optima pozitie intr-un autobuz, de parca sunt o piesa de mobilier si nu un om. Orasul asta m-a innebunit, cu ignoranta lui si nepasarea lui, mizeria lui pe care nu am mai vazut-o in alte orase, poate mai mari. Absolut trist ca ma gandesc la metode optime de evadare dintr-un oras pe care, la inceput, l-am crezut a fi “the one”.


7 Comments on “Cu drag despre toate mizeriile”

 1. 1 Roxana Călinescu said at 1:49 pm on November 5th, 2010:

  Nici pe de parte nu este “the one” și sincer nu văd de ce toți cei care stau în alte orașe sau la țară au impresia că pe aici totul este numai lapte și miere, că aici găsesc job-uri mai bune etc. Eu, născută în București, și nu-l mai suport…Este adevărat, are și plusuri, dar și foarte multe minusuri. Sincer, ieri m-aș muta în alt oraș.

 2. 2 sunkissed said at 2:14 pm on November 5th, 2010:

  Eu am venit aici la facultate. Nu am mai plecat ca mi-a placut foarte mult. Toti prietenii mei sunt aici acum si sincer, nu am cum sa fac jobul pe care il fac in alta parte. Nu uras orasul. Urasc ce a facut cu mine, cumva, o parte din acest oras.

 3. 3 Roxana Călinescu said at 2:47 pm on November 5th, 2010:

  Am înțeles. Poate cu timpul va trece :) Weekend plăcut.

 4. 4 sunkissed said at 2:51 pm on November 5th, 2010:

  Pai asta sper si eu: sa treaca cu timpul :)) Multumesc, si tie!

 5. 5 ipo said at 10:14 am on November 6th, 2010:

  Trebuie sa-l intelegem si sa ne fie mila de el. Nu e vina lui ca a fost mutilat vreme de 45 de ani si ignorat inca 20. Uite, hai la mine in cartier, intr-o duminica calduta, cu un aparat foto, sa vezi urmele vechii mahalale, curti cu flori, case mari in care stau cate 4-5 familii sarace, caini care latra dupa garduri… Se simte un pic din parfumul a ceea ce a fost si nu mai poate sa fie orasul asta, distrus de cuburile de beton ale comunistilor.
  Ma apasa orasul asta, dar cel mai rau ma deprima faptul ca nu-i vina lui.

 6. 6 sunkissed said at 1:35 pm on November 8th, 2010:

  nu e vina lui, asta e sigur. chiar e apasator

 7. 7 Spiridusha said at 10:43 pm on November 10th, 2010:

  Nu numai in Bucuresti se inghesuie oamenii ca sarmalele in mijloacele de transport. Ai fost vreodata cu maxi taxi, in care sa nu mai fie loc sa arunce cineva un ac, iar posteriorul tau sa fie fix lipit de geam? :))


Leave a Reply