A sunkissed world

05 Nov, 2010

Cu drag despre toate mizeriile

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Azi in troleu, mi-am amintit de una din primele mele plimbari cu 300-le, plimbari care aveau sa ma tina 4 ani. Eram proaspat venita in Bucuresti, ce mai, o gramajoara de optimism de 1.62. Si era extraordinar de aglomerat, stateam langa usa, voiam sa cobor la a doua statie. S-a urcat in autobuzul mult, mult prea plin un cersetor fara picioare. Mi-am amintit foarte clar ca a trecut chiar pe langa mine, il simteam, dar nu il vedeam, pentru ca era mult prea multa lume. Se strecura prin marea de oameni care voia sa ajunga acasa. M-am simtit ingrozitor de mica, pentru prima data in viata mea m-am simtit ca o sardina, anonima, care sta intr-o cutie plimbata de colo-colo alaturi de alte sardine, ca si ea.

Nici nu ma gandeam eu, pe vremea aia, cat de mica o sa ma mai simt si de cate ori o sa mai simt asta. Sufocarea asta urbana e o chestie pe care eu una abia o tolerez. Nu mai am rabdare sa fiu storcita in autobuze, nu-mi place metroul si nu-l iau decat daca nu am alternativa. Nu suport sa ma aseze cineva in cea mai optima pozitie intr-un autobuz, de parca sunt o piesa de mobilier si nu un om. Orasul asta m-a innebunit, cu ignoranta lui si nepasarea lui, mizeria lui pe care nu am mai vazut-o in alte orase, poate mai mari. Absolut trist ca ma gandesc la metode optime de evadare dintr-un oras pe care, la inceput, l-am crezut a fi “the one”.

Share this: Twitter | Facebook

7 Responses to "Cu drag despre toate mizeriile"

1 | Roxana Călinescu

November 5th, 2010 at 1:49 pm

Avatar

Nici pe de parte nu este “the one” și sincer nu văd de ce toți cei care stau în alte orașe sau la țară au impresia că pe aici totul este numai lapte și miere, că aici găsesc job-uri mai bune etc. Eu, născută în București, și nu-l mai suport…Este adevărat, are și plusuri, dar și foarte multe minusuri. Sincer, ieri m-aș muta în alt oraș.

2 | sunkissed

November 5th, 2010 at 2:14 pm

Avatar

Eu am venit aici la facultate. Nu am mai plecat ca mi-a placut foarte mult. Toti prietenii mei sunt aici acum si sincer, nu am cum sa fac jobul pe care il fac in alta parte. Nu uras orasul. Urasc ce a facut cu mine, cumva, o parte din acest oras.

3 | Roxana Călinescu

November 5th, 2010 at 2:47 pm

Avatar

Am înțeles. Poate cu timpul va trece :) Weekend plăcut.

4 | sunkissed

November 5th, 2010 at 2:51 pm

Avatar

Pai asta sper si eu: sa treaca cu timpul :)) Multumesc, si tie!

5 | ipo

November 6th, 2010 at 10:14 am

Avatar

Trebuie sa-l intelegem si sa ne fie mila de el. Nu e vina lui ca a fost mutilat vreme de 45 de ani si ignorat inca 20. Uite, hai la mine in cartier, intr-o duminica calduta, cu un aparat foto, sa vezi urmele vechii mahalale, curti cu flori, case mari in care stau cate 4-5 familii sarace, caini care latra dupa garduri… Se simte un pic din parfumul a ceea ce a fost si nu mai poate sa fie orasul asta, distrus de cuburile de beton ale comunistilor.
Ma apasa orasul asta, dar cel mai rau ma deprima faptul ca nu-i vina lui.

6 | sunkissed

November 8th, 2010 at 1:35 pm

Avatar

nu e vina lui, asta e sigur. chiar e apasator

7 | Spiridusha

November 10th, 2010 at 10:43 pm

Avatar

Nu numai in Bucuresti se inghesuie oamenii ca sarmalele in mijloacele de transport. Ai fost vreodata cu maxi taxi, in care sa nu mai fie loc sa arunce cineva un ac, iar posteriorul tau sa fie fix lipit de geam? :))

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

November 2010
M T W T F S S
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki