A sunkissed world

18 Nov, 2010

Am ajuns sa nu mai plec

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine|If only|La naiba!

Ziceam, de mai multe ori, mai multor oameni si mai ales mie, ca atunci cand pestele se impute de la coada, plec si foarte rar ma mai uit inapoi. Uneori m-am uitat inapoi si am regretat. Ca atare, primul meu instinct a fost corect.

Sunt insa siderata si lasata intr-o stare neplacuta cand oamenii pleaca, nu eu. Am inceput sa cred ca traiesc in absente. Am inceput sa cred ca o sa ajung batrana si sa vorbesc singura cu Cei Ce Au Fost Si Au Plecat. Cred uneori ca gresesc ca nu tin de ei cu dintii. Alteori ma trezesc, imi dau doua palme si ma intreb: cine sunt eu ca sa tin de ei? Nici mie nu mi-ar fi placut sa se tina de mine cand plecam.

Insa unele absente dor foarte, foarte tare. Ma intreb daca am facut sau spus eu ceva. Unele absente m-au durut, dar mi-am recunoscut vina si le-am lasat sa se cicatrizeze. Am ramas cu amintiri de plimbari prin Cismigiu si cafele in O’Hara. Alte absente s-au transformat peste noapte in prietenii trainice. Altele mi-au dat de inteles ca nu au fost absente si uite-asa, din relatii tinute secret am ajuns sa ne intelegem in 5 minute de tacere cat in doua ore de discutii. Alte absente au venit din umbra, acolo de unde, de altfel, si traiau. Absente care nu sunt absente. O plecare pe care nu am inteles-o. Care m-a durut, dar m-a si bucurat. Altele ma mai suna din cand in cand si pierdem vremea. Pinky friends. Asa a fost.

Si pe unele nu le inteleg. Croieli de viata la care nu ader, despre care nu mi se spune, despre care nu aflu, doruri care se vorbesc sec si fara sens.

Nu stiu ce vreau sa spun. Cred ca, daca as vrea sa spun ceva, as face-o altfel. Dar nu o fac. Asa ca tac si imi spun mie lucrurile pe care le spuneam altora, imi fac liste cu lucruri pe care le vreau, lucruri materiale pe care mi le doresc mult de tot si a caror absenta nu vreau s-o mai simt.

Vin vremuri in care esti perplex.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Am ajuns sa nu mai plec"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

November 2010
M T W T F S S
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki