A sunkissed world

10 Dec, 2010

Cu gandul la lanterna

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Am fost ieri la targul de Craciun de la Carturesti, dupa ce l-am evitat pe cel de la Sala Dalles de frica – stiu ca in fiecare an e aglomerat si ca lucrurile dragute sunt putine. Ca mi-am dat seama intre timp ca trebuie sa trec si pe acolo pana la urma, e alta poveste.

Merg la targul asta de Craciun de la Carturesti de multa vreme, de vreo 3 ani cred. Dar anul asta am simtit ca am ajuns la saturatie. Nu e vorba de targ in sine si nici de produse, intotdeauna am crezut ca sunt chestii foarte dragute la Carturesti si pe care nu le gasesti in alta parte. Saturatia mea vine din faptul ca e mereu la fel. Am ajuns sa cred ca e prea mult. Downshift. De cand am fost in vizita la Anthony Frost, mi-am adus aminte ca mie imi plac Cartile. Si Librariile. Si mai putin locurile cu pahare de vin si lanterne si rucsaci si altele.

Aseara ma simteam pierduta incercand sa gasesc dulciurile in librarie si apoi scara care duce la cafenea. Stiu ca la Carturesti gasesti mai mult decat carti – anume ceai, muzica, dichis. Nu am nimic cu asta. Am insa teama, spaima ca in curand o sa intru acolo si o sa trec, absenta, pe langa carti. Si nu vreau. Pentru ca si asa imi fac destul de greu vreme sa le mai rasfoiesc, si asa ma simt departe de lucrurile care ma reprezentau, si asa e o lupta continua sa le readuc inapoi.

Cred ca mi-e dor de vremea in care lucrurile importate se rezumau la a mai smulge o ora de citit noaptea, cu lanterna, sub plapuma.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Cu gandul la lanterna"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

December 2010
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki