Cu gandul la lanterna

Posted: December 10th, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , | No Comments »

Am fost ieri la targul de Craciun de la Carturesti, dupa ce l-am evitat pe cel de la Sala Dalles de frica – stiu ca in fiecare an e aglomerat si ca lucrurile dragute sunt putine. Ca mi-am dat seama intre timp ca trebuie sa trec si pe acolo pana la urma, e alta poveste.

Merg la targul asta de Craciun de la Carturesti de multa vreme, de vreo 3 ani cred. Dar anul asta am simtit ca am ajuns la saturatie. Nu e vorba de targ in sine si nici de produse, intotdeauna am crezut ca sunt chestii foarte dragute la Carturesti si pe care nu le gasesti in alta parte. Saturatia mea vine din faptul ca e mereu la fel. Am ajuns sa cred ca e prea mult. Downshift. De cand am fost in vizita la Anthony Frost, mi-am adus aminte ca mie imi plac Cartile. Si Librariile. Si mai putin locurile cu pahare de vin si lanterne si rucsaci si altele.

Aseara ma simteam pierduta incercand sa gasesc dulciurile in librarie si apoi scara care duce la cafenea. Stiu ca la Carturesti gasesti mai mult decat carti – anume ceai, muzica, dichis. Nu am nimic cu asta. Am insa teama, spaima ca in curand o sa intru acolo si o sa trec, absenta, pe langa carti. Si nu vreau. Pentru ca si asa imi fac destul de greu vreme sa le mai rasfoiesc, si asa ma simt departe de lucrurile care ma reprezentau, si asa e o lupta continua sa le readuc inapoi.

Cred ca mi-e dor de vremea in care lucrurile importate se rezumau la a mai smulge o ora de citit noaptea, cu lanterna, sub plapuma.Leave a Reply