Let’s wrap it up.

Posted: December 31st, 2010 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine, If only | Tags: , , , | No Comments »

Una peste alta, a fost un an. Da. Nu stiu ce fel de an a fost si sincer, nici nu ma mai intereseaza. A fost un an in care am invatat multe in cateva luni, am uitat si mai multe in cateva zile. Am dat o casa pe alta mai mare. Am ramas constanta in sentimente si omul de langa mine.  Am invatat ca uneori fericirea este ascunsa in lucruri destul de stupide, pentru altii. Am inventat limbaje noi si dulcegarii total de neinteles.

Am schimbat un job cu altul, ca am citit eu intr-o carte despre cum sa reusesti in viata ca, daca schimbi casa, schimbi si job-ul. Am vizitat cel mai frumos oras din lume, Venetia, si nu am mai fost in Vama. Am zburat pentru prima data si a fost ingrozitor. Mi s-a luat de net pentru ca a doua zi sa uit si sa ma loghez iar. Am dat mana cu scheletii din dulap si am proptit bine usa. Scheletii din dulap mi-au zis ca bine fac, ca sa nu-i mai caut. Am invatat niste chestii nu prea placute despre oameni, dar presupun ca nu trebuia sa fie 2010 ca sa invat asta. Mi-a fost cald si frig si nu m-am mai plans de asta. Pe final de an, am invatat ca tot acasa e cel mai bine si ca aproape nimic nu e vesnic.

Am organizat petreceri surpriza (ma rog, una, dar a fost frumoasa!). Am spart pahare, cani si farfurii – o cana am reusit sa o lipesc la loc. Mi-am cumparat imposibil de multe oje. Nu am invatat portugheza, nu am fost in Dublin si nu stiu sa calaresc nici acum. Dar mi-am luat bicicleta, am cazut de pe ea, am ajuns la ortoped de doua ori. O data pentru ca am dat cu piciorul in cada, pe care n-am vazut-o. Asa ca am ajuns si la oftalmolog, dar asta nu e o stire pentru mine.

Am citit o gramada de carti si am vazut o gramada de filme – majoritatea acestora din urma in zilele astea de vacanta, pe principiul ingrasatul porcului in ajun cu blockbustere stupide. Ultima carte inceputa anul asta e una pe care mi-o doresc de cand a inceput anul: Hitchhicker’s Guide to the Galaxy. Am fost la IMAX si la piata, la concerte, la petreceri si la cine in familie. Am gatit si am dat foc la friptura (doar o data!). Am fost in Delta si cred ca as rezista si in Sahara, ca urmare a acelei experiente. Am fost la Sibiu si am vazut cel mai mult liliac pe metru patrat din lume, sus, la cetatea Cisnadioara. Le-am zambit tenisilor mei rosii, mi-am ascuns esarfele ca sa nu ma mai ascund eu dupa ele si mi-am facut, dupa ani buni, breton.

In 2010, mi-a fost dor, bineinteles, m-am indoit de deciziile luate si de cele neluate, bineinteles, am fost pe cale sa fac prostii, bineinteles, m-am certat si impacat si, bineinteles, am iubit ca nebuna. Ceea ce e bine. Chiar daca nimic nu e vesnic, sunt unele chestii care dureaza foarte, foarte mult.

Asa ca acum pot sa dau foc la artificii, metaforic vorbind, pentru ca si in 2010 am fost neindemanatica. Singura chestie facuta cu mainile mele a fost o brosa, ieri.Leave a Reply