Ce conteaza cu adevarat?

Posted: January 16th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , | 4 Comments »

Zilele astea, cam de cand a inceput 2011, dar fara legatura cu asta, m-am tot gandit ce conteaza cu adevarat in viata mea. Fara sa las nimic deoparte. Ce as face daca as avea 1 minut sa salvez ceva din casa? Unde m-as duce daca as ramane fara casa? Cu cine as vorbi daca n-as avea voie sa aleg decat o persoana? Si tot asa, chestii din astea absurde si la limita. Unele raspunsuri erau deja stiute.

Mi-am dat seama nu neaparat ce e mai important,  ci ce nu e deloc important – sau conteaza prea putin.

Am ajuns la sursa stresului meu care ma chinuie foarte tare si nu ma mai lasa sa respir, sa traiesc cum stiu si sa-mi vad de ale mele.

Important e sa nu fiu dependenta. Sa nu depind de nimeni – sau de nimeni pe care nu-l las eu –  pentru a alege cum imi petrec ziua, da, cea de azi. Sa nu fiu nevoita, conditionata sa ma trezesc la o anumita ora. Sa nu fiu o rotita dintr-un sistem. Pur si simplu, sa fiu propria mea persoana. Sa nu fiu pusa la pamant sau la zid de niste altii.

Sigur ca cititi si va ganditi ca sunt vai de capul meu daca gandesc asa… Dar ia ganditi-va mai bine si o sa va dati seama cat de mult depindeti de alte persoane. “Concediul” vostru, stabilitatea voastra emotionala si mai ales, aia financiara. “Cu cine faci banking” depinde de altii. Unde pleci la vara depinde de altii. Si tot asa.

Dar e mai important sa depinda, toate astea, de voi, in cea mai mare masura.

Ma gasesc, cum s-ar zice, in a pickle. Stiu foarte bine, din pacate pentru mine, recunosc cu rusine, sa plec capul, sa zic da – oricat de razboinica par. E pacat. Ca uite: ajung sa imi rod unghiile, sa fac terapie prin shopping, sa fiu stresata chiar si la mama acasa si sa scriu sambata noaptea pe blog.

Nu cred nici acum, la varsta asta, ca pot fi vreodata ce vrea societatea sa fiu. Si pentru mine asta chiar conteaza cu adevarat. Nu mai vreau sa ma dedic unor cauze ce nu sunt ale mele. Sa duc batalii pe care nu le mai pot duce. Si chiar daca asta inseamna sa ma detasez emotional de chestii in care am crezut si am investit, so be it. Sigur societatii nu-i pasa absolut deloc de framantarile mele de vreo doua saptamani, de insomnii si de bolile pe fond nervos.

Acum, ca am fost asa de pompoasa, sa vedem ce poate Silvia sa faca pentru a curata coama asta de leu, redusa la dimensiuni de par de pisica. Trebuie sa pot, in vreun fel, sa catig o independenta mult mai mare. Din nefericire asta inseamna si financiara si aici ma tot zbat si ma tot gandesc si aici sunt in a pickle, pentru ca niciodata, de cand ma stiu, nu am avut spirit practic sau intuitie de vreun fel in afara de dezastruoasa. Ma consolez cumva cu faptul ca sunt fata desteapta… sau eram!


4 Comments on “Ce conteaza cu adevarat?”

 1. 1 drpy said at 5:16 pm on January 17th, 2011:

  nu ca ar fi o solutie sau ceva dar am citit mai demult si mi se pare amuzant in context http://boingboing.net/2010/10/27/twenty-first-century-2.html

 2. 2 sunkissed said at 5:45 pm on January 17th, 2011:

  hah, e foarte interesant. practicam vizualizarea negativa, dar in sensul ala nasol. ar fi bine sa incerc sa o fac ca un stoic, o vreme.

 3. 3 raluca said at 6:20 pm on January 17th, 2011:

  Ai vazut Fight Club?

 4. 4 Sunkissed said at 12:01 pm on January 18th, 2011:

  Da, dar acum mult timp si nu mai tin minte detalii, decat in general.


Leave a Reply