Irosirea potentialului

Posted: January 25th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | 7 Comments »

Totul a pornit aseara, cand ascultam cantecul Seductie al formatiei Directia 5. O formatie care de altfel nu ma lasa rece, ci ma enerveaza pana in profunzimile mele de ascultator de muzica.

Ascultam cantecul asta, care imi place foarte mult, si ma gandeam, asa cum ma gandesc de altfel in majoritatea datilor cand ascult cantecul, ca formatia asta si-a irosit potentialul.

Apoi m-am enervat. Sunt convinsa ca irositul de potential e o treaba foaarte subiectiva si pasriva. Eu am senzatia in fiecare seara ca-mi irosesc potentialul si in fiecare dimineata imi vad limitele. Sunt oameni inimaginabil de fericiti despre care se spune, cu voce tare si in grup, ca isi irosesc potentialul. Sunt oameni care isi traiesc visul minor fericiti, constienti ca ala major trebuie sa ramana un vis, din considerente pe care nu are sens sa le mai tot scriu, si despre care se spune acelasi lucru.

Ma tot gandesc ca nu vad de ce implinirea potentialului te-ar face in mod obligatoriu mai fericit.

Mai degraba, ii face pe altii fericiti. Ca doar ei vad, nu-i asa, potentialul in toata lumea. La noi cand ne mai uitam? Si cand trecem peste notiuni si alte cuvinte care incearca sa defineasca ce nu poate fi definit?


7 Comments on “Irosirea potentialului”

 1. 1 Madalush said at 3:59 pm on January 25th, 2011:

  Sintagma “a-si irosi potentialul” are stransa legatura cu asteptarile si perceptiile personale! Si cum ele difera de la om la om, opiniile nu coincid! E ceva subiectiv, si fiecare, in clipa lui de sinceritate, poate sa realizeze daca este asa sau nu! Restul… arunca doar cu pareri.. pertinente sau nu!

 2. 2 sunkissed said at 6:31 pm on January 25th, 2011:

  exact. nu stiu cand am inceput eu sa folosesc expresia – ca sigur e inainte de acest cantec. ma bucur ca mi-am dat seama la timp :)

 3. 3 Pisica Roz said at 9:00 pm on January 25th, 2011:

  Subcriu la parerea ta. E mai important sa fii fericit cu cat iti e suficient, decat sa cauti sa-ti atingi limitele si sa uiti sa te mai bucuri.

 4. 4 sunkissed said at 3:48 pm on January 26th, 2011:

  E bine ca suntem de acord :) As vrea sa inteleaga mai multa lume asta, mai ales cei care se straduiesc sa implineasca aspiratii care nu sunt ale lor.

 5. 5 Irina said at 9:53 pm on January 26th, 2011:

  In primul rand, iti multumesc pentru piesa asta!!! Nu iti imaginezi cat am cautat-o, acum foarte foarte multi ani, cand au cantat-o intr-un concert! Eram ferm convinsa ca e cover. E cover sau e chiar a lor?? Nu stiu. Oricum, e superba.

  “sa implineasca aspiratii care nu sunt ale lor.”- de fapt, eu aici vad problema. Daca stau sa ma gandesc, lucrurile pe care am simtit cu toata fiinta ca trebuie sa le fac, si nu din ambitie, competitie, dorinta de a demonstra cuiva ceva, au iesit cel mai bine si… culmea! cel mai usor! Ca si cand “era sa se intample”. Poate e un idicator. Ma intreb cum o fi, cu alii, care se lupta cu incrancenare pentru lucruri care poate nu le sunt sortite. Sortite…?

 6. 6 Blow away, blow away, shine away « Travelling light said at 10:00 pm on January 26th, 2011:

  [...] (Gratie Silviei!) [...]

 7. 7 sunkissed said at 4:49 pm on January 28th, 2011:

  Hei, ma bucur ca ti-a placut. E chiar a lor, daca iti vine sa crezi – am facut investigatii serioase :))>

  In rest, sunt de aceeasi parere ca si tine. De aceea, cand ceva mi se pare ca nu mi-e la indemana sau ca se face prea greoi – nu dificil, ci asa… fara “zvac”, renunt.


Leave a Reply