A sunkissed world

20 Jun, 2011

My body is a cage

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Corpul meu este o colivie. Dar ce frumoasa e colivia asta! Nu e vorba de vanitate, cat de bucurie. Ca aceasta colivie a gazduit atatea intamplari grozave. Ca aceasta colivie stie sa fie atat de bine conectata cu exteriorul si ca aceasta colivie are particularitatile ei blestemate, cum ar fi iritatiile de la soare si vanataile care nu mai trec.

Corpul meu e o colivie si imi tine sufletul bine, bine de tot. Daca nu ar face asta, sufletul meu s-ar imprastia si nu ar mai sti sa vina inapoi. Sufletul meu si-ar da mana cu vara si ar fugi undeva unde pamantul se imbina cu marea si visele mor la mal pentru a deveni realitate in adanc.

Colivia asta in care traiesc ma impiedica sa fac multe prostii. Ma impiedica sa nu explodez. Si daca cumva explodez, ma refac la loc, in interiorul meu; asistenti destoinici iau fiecare particula a bietului meu suflet dezmembrat si o pun la loc cu migala si precizie.

Iar daca explodez, e de la prea mult bine sau de la prea mult rau si uneori colivia nu stie daca sa planga sau sa rada si le face pe amandoua cu egala pasiune.

De multe ori mi-am dorit sa fiu altfel. Si a venit o zi in care nu m-a mai interesat. Nici de colivie, nici de anotimpuri, nici de vise si nici de fantome, nici de amintiri si cu atat mai putin de faramitele pe care, cu obstinatie, le lasam peste tot, doar-doar o sa am nevoie sa ma intorc si nu stiu drumul. Cui ii pasa daca te intorci? E de ajuns sa fi fost acolo. Iar daca e sa te intorci, nu ai nevoie de faramite. Ai drumul imprimat in palma stanga. Uita-te bine.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "My body is a cage"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki