Wild Beast

Posted: June 25th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | No Comments »

Simt salbaticia cum imi da tarcoale. Si totusi simt ca sunt eu, cel mai eu din ultima vreme. Probabil ca “eu” nu-i altceva decat o suma de acte salbatice, de refuzuri, de tristete, de doruri si de instincte. Poate ca “eu” invat mereu aceleasi si aceleasi lectii, doar ca sa le uit si sa ma apuc din nou de invatat dupa ceva timp.

Si totusi, in toata salbaticia mea, stiu ca sunt un om care merita sa vii la el. Zau de nu, fara modestie falsa, sunt un om pentru care merita sa bati kilometri, mii de kilometri, in talpile goale, cu inima plina, fara sa trebuiasca sa initiez eu vreo chemare. Dar pentru ca musc si zgarii si sunt draguta, da, dar pana cand imi inchid portile, nu va veni nimeni dupa mine nici cat o rigla. Va trebui sa merg eu intotdeauna, si daca mersul pe jos face piciorul frumos, probabil ca am picioare de gazela.

Stiu ca, in curand, bestia din mine va fi din nou imblanzita. Ori asta, ori va musca imblanzitorul de cap. Brusc, cu sete, dupa care isi va pune castile in urechi si va mai asculta doua-trei melodii de inima albastra.

*Uneori ma gandesc ca, daca nu citeam poezie, viata mea ar fi fost mai simpla; idealizez totul prea mult, pentru un animal salbatic.*Leave a Reply