A sunkissed world

05 Jul, 2011

Despre aniversari si fantome isterice.

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine

Stiu ca am spus ca nu mai vreau sa-mi fac planuri. Dar nu ma lasa inima asta nenorocita sa nu-mi fac macar un plan. Sunt unul din oamenii aia care tin la ziua lui de nastere, din motive ciudate sau nebanuite si probabil neimportante. Dar eu, de fiecare data cand e ziua mea, simt ceva. Ca e bucurie sau tristete sau amandoua, ca anul trecut, nu conteaza, conteaza ca simt ceva. Asa ca macar de ziua mea, imi permit sa-mi fac un plan. Anume sa-mi tin picioarele pe malul marii, sa tin o cafea in mana dreapta, cu stanga vad eu ce fac, si sa ma uit la mare, ea sa se uite la mine si sa incerc sa ghicesc ceva din valuri, orice. Vreau un 6 august demn de 26 de ani, vreau un 6 august ca tot anul asta, poate putin inert la inceput, dar ingrozitor de frumos pe la amiaza. Asa ca sper sincer ca pe mine sa ma gasiti la mare de ziua mea, desi ar fi mai bine sa nu ma cautati defel.

*
Nu cred ca exista ceva mai enervant decat o fantoma isterica. Serios. O fantoma isterica are mult mai mult tupeu decat una lugubra si tacuta. O fantoma isterica se plange, te trage de maneca, iti ascunde papucii si te face sa preferi sa pleci la piata decat sa o asculti pe ea cum se plange si se enerveaza. Fantomele sunt cu atat mai isterice cu cat iti faci curat in dulapul unde le tineai. Le deranjezi, fireste, asa ca pun la cale tot felul de nazdravanii.

*

Azi noapte am visat o poveste. Nu mai stiu cum se termina, dar sper ca frumos. O poveste din aceea cu printi si printese, era si un castel si o broscuta. In timp ce visam, stiam ca visez, dar nu mai conta asta. M-am trezit cu fluturasi in stomac – fluturasii aia care apar atunci cand te bucuri de ceva frumos, ca exista si din astia. Bine, ca dupa aia am fost convinsa ca e toamna si mi s-a stricat zen-ul pe drumul dinspre camera spre balcon, e alta istorie deja si eu nu mai am timp si cum ziceam, lucrurile uneori sunt mai frumoase netermi

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Despre aniversari si fantome isterice."

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki