A sunkissed world

22 Jul, 2011

Conexiuni

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine

Incercam sa gasesc un sens in toate lucrurile care mi se intamplau si nu credeam in coincidente.  Acum cred ca soarta se joaca baschet cu noi si visele si aspiratiile noastre. Ne pune in fata unor oameni doar ca sa vada ce iese. Si daca iese, ce sa zici, intr-adevar, poti spune ca e mana destinului, dar nu asa cum te asteptai.

Cautam intelesuri ascunse in cele mai stupide momente si in cele mai cretine patternuri. Intre timp, am invatat sa ma multumesc cu ce primesc in cel mai pragmatic mod. Imaginatia chiar e un lucru grozav, dar uneori trebuie sa ai grija sa nu urmaresti chiar orice fir de nisip din gandurile tale.

Mana destinului. Cautam asta, o dorim, o includem in conversatii, ne croim, unii dintre noi, viata in jurul acestor cuvinte. Cand colo, realitatea cruda e ca viata uneori pur si simplu face misto. Important e ce faci tu cu aceasta chestie. O lasi sa te scuipe in fata, te stergi si mergi mai departe, zici ca n-are nimic, te resemnezi – ce faci?

Sunt putin tulburata. Din cauza ca simt ca nu am loc in sufletul si in ratiunea mea pentru anumite experiente deja traite. Nu stiu ce sa fac cu ele. Sa le pun in dulapul cu fantome? Sa le bag sub covor? Sau dau vina pe soarta? Iar ma apuca dracii!

Looking so long for the words to be true/But always just breaking apart

Share this: Twitter | Facebook

5 Responses to "Conexiuni"

1 | suflet de curva

July 22nd, 2011 at 5:09 pm

Avatar

si eu, intr-un timp , faceam conexiuni. am renuntat

2 | Erinn

July 22nd, 2011 at 7:29 pm

Avatar

Tot ceea ce vezi in jurul tau este raspunsul legaturii cauza- efect. Nu exista coincidente, nu exista accidente. Totul are o cauza ce produce un efect.
Daca ai sa iti schimbi punctul de vedere, o sa vezi deja ca perpectiva pe care o aveai in fata pana acum, desi era construita bine, este falsa.
Daca ai sa “iesi” si ai sa privesti din afara cutiei, ai sa realizezi ca sunt lucruri mult mai “mari ” si complexe in realitatea asta iar sufletul sau constiinta este singurul “element” ce reuseste sa centralizeze si sa inteleaga totul..
Daca iti privesti viata ca un element liniar configurat si determinat de timp ai sa iti dai seama ca acum, TU, persoana care citesti acest comment, nu esti decat un nod care se misca usor catre captul firului.Tot ce exista si va exista de acum inainte deja s-a intamplat.Deja s-au terminat toate Deja sunt oameni in viitor care poate invata despre tine din manualele de istorie.. asa cum si tu ai invatat despre altii.

Cu putina incredere tot ce e tulbure capata claritate. Increderea se transforma in intentie..iar intentia duce la cauza si apoi la efect. Chiar daca simti ca nu iti poti controla viata, asta nu e o scuza ca sa nu te poti bucura de ea, de lururile marunte si de cei de langa tine care iti sunt dragi sau care te indragesc. Accepta, invata si mergi mai departe. Evolueaza.

3 | delaskela

July 23rd, 2011 at 6:57 am

Avatar

totdeauna e mai relaxant sa dai vina pe soarta, fatum, eu nu preget sa fac asta si de-regula tine

4 | sunkissed

July 23rd, 2011 at 12:03 pm

Avatar

Intr-adevar, chiar e mai relaxant, si eu am tot facut asta, dar acum m-am oprit undeva, parca nu mai merge.

5 | sunkissed

July 23rd, 2011 at 5:16 pm

Avatar

imi inghite askimetul comentariile voastre, scuze, chiar nu inteleg ce naiba are.

erinn, nu-mi spui nimic nou :) evoluez, normal, in fiecare zi. sunt ok. nu sunt depresiva. doar ca am inceput sa cred ca unele lucruri chiar nu sunt altceva decat coincidente. a venit momentul maturizarii. nu mai cred in cercuri, e modul meu de a vedea viata. don’t worry, ma bucur de viata :) apropo, cum evoluezi daca ceea ce se intampla acum s-a mai intamplat o data?

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki