Am obosit…

Posted: July 23rd, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | 7 Comments »

Marturisesc, am obosit. Ca un cal de curse. Ca un cal salbatic. Ca un leu straveziu care nu mai are incredere in el. Am obosit si ma simt mica; ma fac din ce in ce mai mica.

As vrea sa pot sa spun ce ma apasa. Insa intr-un fel ciudat, am ajuns sa cred ca, daca spun doar in mine, e ok, e suficient. Dar nu e. Si uite ca am obosit; sunt deja prea mica sa mai incapa atatea.

Am obosit abia acum dupa cel mai lung drum cu trenul din viata mea, dupa cea mai alba noapte, dupa cea mai tare cafea, dupa primul rasarit la mare. Acum ma prind toate din urma si ma obosesc. Beau cafeaua in turn, singura, citesc Cartea Nelinistirii si ma mir ca ma obosesc pana si aceste doua activitati. Cred ca, de fapt, am alergat prea mult, stand pe loc. Numai ca, vezi tu, simt ca e atat de importanta perioada asta in viata mea, cumva atat de semnificativa, incat ma enerveaza ca am obosit sa o mai experimentez.  Am obosit de nerabdare, de asteptare, de intrebari cretine, de vara, de iulie, de lipse si de cuvinte nescrise, de caiete cu foi goale, de faptul ca nu fac nimic din ce mi-am promis, ca nu mai invat nimic, am obosit de ploi si de cafele tari si de trenuri si de indecizii la o varsta la care viata, nu stiu, o fi trebuit sa fie altfel?

One slip, and down the hole we fall
It seems to take no time at all
A momentary lapse of reason
That binds a life for life
A small regret, you won’t forget,
There’ll be no sleep in here tonight


7 Comments on “Am obosit…”

 1. 1 ubiquus said at 2:38 pm on July 23rd, 2011:

  Fix azi-noapte m-am retras în pat cu o oboseala relativ identica si cu verzulia carte a lui Pessoa, pe coperta careia zboara, cu aripile desfacute larg, un pescarus, si pâna sa apuc sa clipesc de trei ori din ochi am întrezarit în carte urmatoarea formula:

  …”Citesc de parca as abdica”…

  Mmmhmm.

 2. 2 sunkissed said at 2:39 pm on July 23rd, 2011:

  exact aceeasi editie o am si eu. cu pescarusul. e grea cartea asta. de doi ani ma lupt cu ea. e grea prin stari, nu prin altceva

 3. 3 ubiquus said at 3:18 pm on July 23rd, 2011:

  Ca sa digeri mai bine Pessoa, îti recomand, daca nu l-ai vazut deja, un film fain de Wim Wenders, Lisbon Story. Are o poezie desavârsita, chiar daca se misca lent precum un melc de gradina… In film sunt o gramada de surprize care se dezvaluie pe rând precum papusile matrioshka: o locatie stranie dar foarte colorata, un cântec învaluitor cântat de Madredeus, o întâlnire cu un vizionar regizor portughez… si evident, o carte-totem scrisa de Pessoa din care personajul principal citeste cu nostalgie. Nu în ultimul rând, pe un zid apare un citat din FP: ‘Ah não ser eu toda a gente e toda a parte!’ sau ‘Oh, cât as vrea sa fiu toata lumea si peste tot’. Alergând, stând pe loc.

 4. 4 Ghiaurul said at 5:07 pm on July 23rd, 2011:

  <(*.*<)

 5. 5 sunkissed said at 5:11 pm on July 23rd, 2011:

  Ubiquus, nu l-am vazut, o sa incerc intr-o zi, ca tare bine suna. Mai ales partea cu surprizele care se dezvaluie.

 6. 6 ipo said at 12:49 am on July 24th, 2011:

  oboseala se uita, muschii si mintea o uita. baia in mare spala tot, turst me. :smile:

 7. 7 sunkissed said at 1:24 am on July 24th, 2011:

  inca o saptamana jumate :)


Leave a Reply