A sunkissed world

25 Jul, 2011

Deruta la rang de arta

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Cautam niste cursuri de scriere creativa si am gasit unul care imi place, dar care coincide cu vacanta de ziua mea, asa ca am renuntat. In timp ce ma gandeam ca imi trebuie alt curs, urmand un sir putin ciudat al unor ganduri la fel de ciudate, mi-am dat seama ca din deruta si confuzii se nasc o multime de capodopere.

Mi-e greu sa-mi imaginez cum e sa scrii cu mintea limpede altceva decat lista de cumparaturi. Mi-e greu sa-mi imaginez un scriitor care nu are probleme de relationare cu el si cu arta lui, cu lumea si cu modul in care se incadreaza in ea. Mi-e greu sa imi inchipui o opera de mare valoare care iese dintr-un pix care nu a tremurat pe hartie nici macar o clipa.

Poate ca sunt si oameni rationali sau oameni care nu cunosc deruta si confuzia atat de intim si care au scris carti de mare valoare. Nu stiu. Nu-mi place sa citesc detalii intime despre vietile scriitorilor, nu-mi place sa ii cunosc decat prin ceea ce au scris, pentru ca daca doreau sa ofere altceva publicului, se apucau toti de autobiografii. De aceea, nu pot sa cunosc modul in care scriau sau gandeau o carte. Doar pot sa-mi inchipui, citind ce-au ales sa faca public, o multime de nopti nedormite sau dormite prost, o multime de derute, o multime de ganduri nestatornice si o perpetua cautare a… ceva, nu stii nici tu ce, stii numai ca, daca scrii, speri sa fii pe drumul cel bun spre a gasi raspunsul la aceasta intrebare nepusa.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Deruta la rang de arta"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki