Odihna

Posted: July 30th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine, La naiba! | Tags: , , , | 2 Comments »

Am nevoie de odihna. Odihna aproape silita, ca la sanatoriu. Program ce include 3-4 ore de somn de amiaza. Am nevoie de zile linistite si nu stiu cand vor veni. De cumintenie, asternuturi apretate, ordine si un fel de-a face lucrurile aproape burghez. Am nevoie de lucrurile simple, poate prea simple, cafele de dimineata, plimbari de seara si mai ales ordine.

Am nevoie de draperii mai groase, de liniste mai multa, de dopuri de urechi, probabil, de un simt al unei vieti ordonate si relaxate pe care am alungat-o ca pe un caine bolnav. Imi trebuie mai putina angoasa, mai putine drame, mai mult respect pentru mine si timpul meu. Chiar mi-as dori un trai comun, macar cateva zile, pana cand ma plictisesc. Pentru ca, da, m-as plictisi repede.

Daca ma auzi vorbind, pare-se ca cine stie ce dubiosenie de viata duc, si cand colo, nici macar. Dar viata e la fel de dubioasa cum ni se pare noua ca este. Iar daca acum eu sunt setata pe ideea ca nu sunt linistita si vreau sa fiu, probabil ca asa e.

Simt ca ar trebui sa incetez sa ma explic. Cred ca deja asta e o chestie desueta, ce tine de alte secole. Ma simt in urma, cumva. Intotdeauna ca si cum traiesc cu cativa ani in urma. Poate ca, in mintea mea, bluzele cu umeri si parul permanent inca mai sunt la moda. Nu degeaba mai ascult eu glam rock cand vreau sa ma relaxez.

Gata! Am gasit soutia. Pentru orice – inclusiv defazarea mea temporala. Ar trebui sa merg la bai!


2 Comments on “Odihna”

  1. 1 Zvârluga said at 2:10 pm on July 31st, 2011:

    Ar trebui să mergi la băi. Îţi zic pentru că ştiu. Îţi zic pentru că vin de-acolo. Îţi zic pentru că să vezi cum, dacă te opreşti niţel, poate fi din mers sau din orice ai face şi n-ai mai vrea să faci şi te uiţi în sus, ai impresia că norii continuă să se mişte. Doar tu stai, restul se mişcă întruna. Şi când tu stai şi te uiţi la alţii cum se mişcă, îi mai zice tihnă. E cel mai odihnitor cuvânt, să ştii că ţi-l recomand.

    Ah. Şi bluzele cu umerii lăsaţi şi părul permanent încă mai sunt. Bine, eu aproape că aşa îl şi am, mai ales când mă udă ploaia, nu mai e nevoie să-l fac permanent, adică mereu.

  2. 2 sunkissed said at 5:50 pm on July 31st, 2011:

    Tihna… asta e cuvantul la care ma tot gandeam cand am inceput sa scriu :)
    Bine ai venit aici. Imi place parul neascultator cand ploua, mai putin al meu.


Leave a Reply