A sunkissed world

30 Jul, 2011

Odihna

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine|La naiba!

Am nevoie de odihna. Odihna aproape silita, ca la sanatoriu. Program ce include 3-4 ore de somn de amiaza. Am nevoie de zile linistite si nu stiu cand vor veni. De cumintenie, asternuturi apretate, ordine si un fel de-a face lucrurile aproape burghez. Am nevoie de lucrurile simple, poate prea simple, cafele de dimineata, plimbari de seara si mai ales ordine.

Am nevoie de draperii mai groase, de liniste mai multa, de dopuri de urechi, probabil, de un simt al unei vieti ordonate si relaxate pe care am alungat-o ca pe un caine bolnav. Imi trebuie mai putina angoasa, mai putine drame, mai mult respect pentru mine si timpul meu. Chiar mi-as dori un trai comun, macar cateva zile, pana cand ma plictisesc. Pentru ca, da, m-as plictisi repede.

Daca ma auzi vorbind, pare-se ca cine stie ce dubiosenie de viata duc, si cand colo, nici macar. Dar viata e la fel de dubioasa cum ni se pare noua ca este. Iar daca acum eu sunt setata pe ideea ca nu sunt linistita si vreau sa fiu, probabil ca asa e.

Simt ca ar trebui sa incetez sa ma explic. Cred ca deja asta e o chestie desueta, ce tine de alte secole. Ma simt in urma, cumva. Intotdeauna ca si cum traiesc cu cativa ani in urma. Poate ca, in mintea mea, bluzele cu umeri si parul permanent inca mai sunt la moda. Nu degeaba mai ascult eu glam rock cand vreau sa ma relaxez.

Gata! Am gasit soutia. Pentru orice – inclusiv defazarea mea temporala. Ar trebui sa merg la bai!

Share this: Twitter | Facebook

2 Responses to "Odihna"

1 | Zvârluga

July 31st, 2011 at 2:10 pm

Avatar

Ar trebui să mergi la băi. Îţi zic pentru că ştiu. Îţi zic pentru că vin de-acolo. Îţi zic pentru că să vezi cum, dacă te opreşti niţel, poate fi din mers sau din orice ai face şi n-ai mai vrea să faci şi te uiţi în sus, ai impresia că norii continuă să se mişte. Doar tu stai, restul se mişcă întruna. Şi când tu stai şi te uiţi la alţii cum se mişcă, îi mai zice tihnă. E cel mai odihnitor cuvânt, să ştii că ţi-l recomand.

Ah. Şi bluzele cu umerii lăsaţi şi părul permanent încă mai sunt. Bine, eu aproape că aşa îl şi am, mai ales când mă udă ploaia, nu mai e nevoie să-l fac permanent, adică mereu.

2 | sunkissed

July 31st, 2011 at 5:50 pm

Avatar

Tihna… asta e cuvantul la care ma tot gandeam cand am inceput sa scriu :)
Bine ai venit aici. Imi place parul neascultator cand ploua, mai putin al meu.

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki