Starts to feel like a barricade

Posted: August 15th, 2011 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | Tags: , , , , | 4 Comments »

Ora 21:45. Dupa o zi lunga de festival, dupa The Raveonettes si The Wombats, Paul Banks intra pe scena. Nu, nu pare ca scena toata e a lui. Dar ce e al lui: chitara si microfonul, acel metru patrat pe care il ocupa. Este un tip hipnotizant cu o voce aproape de perfectiune.

Interpol aseara la Summer Well a fost pentru mine revelatia verii. Prin istoricul meu de om care asculta muzica prog, si deci nu prea si-a vazut idolii live din simplul motiv ca multi nu mai traiesc, nu ma astept la artificii fizice pe scena. Nu ma gadila prea mult daca persoana din fata mea spune bancuri sau cuvinte pocite in romana, daca imi arata ca stie ce e aia palinca sau daca imi vorbeste despre femeile frumoase din Romania. Nu e, cum s-ar zice, “my cup of tea”.

Prefer de mii de ori oameni cu respect pentru muzica, asa ca cei de la Interpol aseara. Totul curat, ei minunati, imbracati ca niste baieti cuminti de la pension, fara artificii si fara proiectii gigant. Sigur, apreciez un show cand se intampla, la naiba, am fost la U2 totusi, dar de data asta, Interpol au fost exact ce trebuiau sa fie. Nimic in plus, nimic in minus (poate in afara de No I in Threesome si A Time To Be So Small, dar asta tine de subiectivism).

Stand in fata, am vazut si ce voiam cel mai mult sa vad.  Pasiunea pentru ceea ce canti si zambetul de neretinut de dupa ce inchei un cantec, cand simti ca faci ceea ce trebuie pe scena. Am vazut modul in care Paul Banks isi tinea chitara, felul in care ii raspundea, respectul pentru ea si mai ales faptul ca omul ala a trait fiecare vers pe care l-a cantat. Recunosc ca mi-a placut sa-l vad de aproape, fiind el ataaat de pretty .

Ce imi place mie la Interpol cel mai mult: disperarea din trairea unor sentimente pe care nu ai cum sa le traiesti altfel. Cuvintele bine alese pentru a indica pierderi emotionale sau regasiri asemenea. Chitara hipnotizanta. Comparatia trupei cu Joy Division este bine-venita, insa ceea ce Paul Banks are in plus este o anume demnitate in voce, un fel de a canta care te face sa stai drept, cu toate loviturile pe care le poti lua in plex.

Dupa aseara, am ramas cu The New si Not Even Jail adanc in creier. Din randul doi, m-am bucurat, am cantat si dansat, am iesit de acolo transpirata toata si m-am mirat sincer cum altii erau atat de uscati si cu privirea atat de goala. Imi pare rau ca se asteptau ca baietii sa se dezbrace pe scena. Desi, daca o faceau, nici chiar eu n-aveam ce comenta. Mi-a parut rau pentru ca nu inteleg de ce nu se apreciaza si alt fel de show. Acela in care muzica e pe primul loc.


4 Comments on “Starts to feel like a barricade”

 1. 1 femme said at 7:52 pm on August 16th, 2011:

  felicitari pentru text.

  baietii de la interpol au fost impecabili.
  profesionisti, iubesc ceea ce fac iar acest lucru s-a vazut, s-
  a simtit.
  mass media nu le a acordat spatii, cronici, nimic… pacat.

  as fi regretat toata viata daca nu as fi ajuns la concert. stii, once in the lifetime. succes!

 2. 2 sunkissed said at 7:58 pm on August 16th, 2011:

  exact, once in a lifetime : ) a fost intr-adevar superb si ma bucur ca au simtit multi oameni ce-am simtit si eu.

 3. 3 Cristina said at 10:53 pm on August 17th, 2011:

  i-am descoperit pe Interpol in 2004 si de atunci sunt preferatii mei; i-am vazut si anul trecut si i-as mai vedea oricand. mi-a placut muzica lor pe masura ce am descoperit fiecare vers, fiecare sunet.
  ma bucur foarte mult ca au venit la summer well si ca i-am vazut si anul acesta.

  succes in continuare !

 4. 4 sunkissed said at 12:45 pm on August 18th, 2011:

  hey cristina, bine ai venit. tu i-ai vazut de doua ori, norocoaso : )


Leave a Reply