A sunkissed world

17 Aug, 2011

Intre ciocan si nicovala

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor|Eu cu mine

Ma simt foarte straniu, mai ales de ieri, de cand nu am putut dormi din cauza unei dureri de cap asezonata cu durere de stomac. Ma simt straniu pentru ca simt doua drumuri cum se deschid si stau intre ele si habar n-am pe care sa merg. Ideea e ca, la nivel macro, fie o sa fiu foarte precauta si analitica, fie o sa ma arunc cu capul inainte ca pana acum. Si habar n-am cum o sa fie.

Ma simt ca o pietricica mica intre ciocan si nicovala care asteapta sa faca poc. Daca as vorbi cu un om care nu m-ar cunoaste, probabil ca mi-ar spune ca eu stiu deja cum sunt si cum o sa fiu de acum inainte. Si poate ca ar avea putina dreptate. La un nivel foarte de baza, stiu. Insa sunt chestii pe care ma trezesc ca le fac altfel decat le-as face in mod obisnuit, reactii pe care le am pe care nu le inteleg si tot asa; lucruri care ma sperie putin.

Ca sa nu ma mai gandesc la astea, am inceput sa ma gandesc la Bucuresti. Sunt un om care are nevoie de obsesii, stiu. De data asta, ma concentrez pe oras. Ma tot gandesc la el de cateva saptamani si la modurile in care inca ma induioseaza in cele mai ciudate feluri. Spre exemplu, azi, pe Eroii Sanitari, am vazut din troleu cum copacii din parc au inceput sa prinda o tenta aramie si am simtit miros de toamna, de frunze uscate, de plimbari tarzii cu bicicleta prin Cismigiu, de haina pe care o iei la tine in caz ca seara o sa fie frig, de mersul la bere pe terasa care se transforma, incet-incet, in mers la cafea inauntru.

Ma gandesc la Bucuresti si ma enerveaza, de multe ori, ca el nu se gandeste la mine. Sau cel putin asa mi se pare. Cu o precizie de invidiat, ori de cate ori ma gandesc ca e prea mult si ca nu il voi mai suporta, mai primesc cate un motiv sa ma gandesc la el cu oarecare duiosie. O frunza, un om, un apus, o plimbare, un festival.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Intre ciocan si nicovala"

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki