A sunkissed world

22 Aug, 2011

Rearranging the puzzle. With a twist.

Posted by: sunkissed In: Despre natura lucrurilor

Simt uneori in mine o maturitate pe care nu mi-o pot asuma. Nicicum. Maturitate care se traduce prin dorinta aproape patologica de a ma proteja, eu pe mine, de toate lucrurile despre care nu numai ca am impresia ca imi pot face rau, dar care chiar imi fac rau. Un rau fizic, care imi taie picioarele si care ma apasa intr-atat incat am momente de apnee.

Cum inca nu stiu daca sa ma protejez sau nu, cum inca nu stiu sa fac diferenta dintre raul care nu te lasa sa traiesti si raul fara de care nu ai putea trai, ma multumesc cu lucrurile care inca stiu ca ma fac sa zambesc si nici rau nu-mi fac, cum ar fi berile si introspectiile in locuri ca Beer O Clock sau O’Hara, locuri despre care pot sa afirm cu tarie ca sunt the same, but with a twist. The same e pozitia geografica si gustul berii, the twist vine intotdeauna de la oamenii cu care stau la masa si cu care vorbesc de la literatura la excursii prin tara, de la mancare la boli venerice, de la filme la munca si cate si mai cate.

Ma gandeam la orasul asta mare si agitat, la furnicarul asta in care inca ma plimb cu troleul dimineata si cu taxiul seara, pornind de la o remarca despre o unghie incarnata. Nu stii cum ajunge unghia aia sa fie incarnata, dar e. Oricum, ideea cu orasul asta e ca ma simt ca in liceu, cand nu stii prea bine ce vrei, dar stii ce nu vrei. Cum in ultima vreme obsesiile mele s-au raportat la el, e normal, ma gandesc. Il simt cum apune o data cu vara si cum o sa devina din ce in ce mai posac. Asa cum o sa fiu si eu curand. But with a twist.

Nu stiu ce sa fac cu maturitatea asta. Astept sa-mi treaca. Nu prinde bine la stomac. Si, Doamne, cat pot sa vorbesc! Cat pot sa scriu si cate pot sa adun! Sunt un depozitar, asta e clar. De… tot ce s-a inventat vreodata, mai ales sentimente, mai ales panica. Si tare-i bine asa. Pentru un scurt moment, in tot haosul asta, in toata ziua asta de luni in care am cautat cu disperarea despre care cred ca a scris Cioran o piatra sub care sa ma ascund, in toata dementa asta despre care am tot gandit intre orele 10:32 si 18:49 ca nu are cum sa fie viata mea; in fine, pentru un scurt moment in tot filmul asta absurd, am respirat a usurare, usurare ca sunt asa si nu altfel.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "Rearranging the puzzle. With a twist."

Comment Form

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki