Cum imi petrec ultima zi de vara

Posted: August 31st, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , , , | 2 Comments »

Am venit la birou cu bicicleta. I-am umflat rotile la benzinarie, pentru ca mi-am uitat pompa la birou, ca bleaga. Partea putin nasoala cand umfli roti de bicicleta la benzinarie si nu prea te pricepi la ce face ala acolo este ca e posibil sa-ti umfle rotile prea tare, ceea ce inseamna ca la orice bordura sau denivelare vei simti, fara indoiala, ca te duci in sus, ca pe arcuri.

Cu Bon Iver in casti, la volum minim ca sa aud totusi ce se intampla in jur, m-am plimbat pana la munca, chiar plimbare relaxata, de vara. Nu m-am grabit si totusi am ajuns mai repede ca de obicei la birou, ceea ce inseamna ca timpul chiar trece mai repede cand te distrezi. M-am uitat in weekend la Big Fish, iar, si am vazut scena aceea in care Edward o vede pe Sandra si spune asa: “They say when you meet the love of your life, time stops, and that’s true. What they don’t tell you is that when it starts again, it moves extra fast to catch up.”

Asa e si in restul timpului. Te distrezi, acele ceasului se invart ca nebunele, pentru ca apoi, cand nu te mai distrezi sau faci lucruri serioase, sa se incetineasca totul si sa simti ca traiesti o eternitate in doar o ora.

Nu pot sa cred ca e ultima zi de vara. Intr-un fel, pot, daca ma uit la copaci, la frunze, la semne, la oameni. In alt fel, in felul in care, pe la inceputul lui august, nu am crezut ca se va termina vreodata vara asta, mi-e greu sa accept evidentul. Poate ca nu e mare branza anotimpul asta pentru unii oameni, dar zau daca pentru mine nu e. E ca si cum astept, ciclic, o data pe an, sa intru intr-o alta viata, viata de vara.

Diseara ma duc sa mai scot din aerul din cauciucuri. Nu de alta, dar cine stie cum nimeresc vreo bordura si o sa capat valente de Omul Zburator, dand din maini necontrolat pe deasupra Bucuresiului, avertizandu-i pe toti ca se termina vara.


2 Comments on “Cum imi petrec ultima zi de vara”

  1. 1 delaskela said at 7:25 pm on August 31st, 2011:

    pai umbla la ventil, usor, si mai scoate aerul, nu e complicat…e misto imaginea cu zburatorul urban, deci toamna, gata

  2. 2 sunkissed said at 7:48 pm on August 31st, 2011:

    pana la urma m-am decis ca imi plac rotile asa, pompate. e mai interesant :)


Leave a Reply