Despre asteptare si alte plagi.

Posted: September 2nd, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | No Comments »

I am waiting; can you hear me? (Niste clasici)

Ma intreb eu asa, in timp ce-mi pansez degetul – la ce bun sa astepti? Intotdeauna, oamenii spera ca asteptarea lor sa nu fie una solitara. Insa a astepta este prin excelenta un proces solitar, chiar daca nu realizezi acum si chiar daca ti se pare contraintuitiv. Tocmai de aceea, cand primesti ce ai asteptat, nu esti, de multe ori, total multumit.

E epuizant sa astepti si sa te lasi de asteptat e mai greu decat sa te lasi de fumat. Nu e deloc tehnica treaba. Nici macar productiva. La final, risti sa fii o stafie, pierduta si translucida, secatuita de umanitate si optimism, insa, bineinteles, admirata de societate, ca doar, vorba aia, “uite ce om rabdator a fost!”

Viciile astea sufletesti sunt prea ignorate. De ce nu exista avertizari si in ce le priveste? Din alea ca la televizor. “Prea multa asteptare te transforma; a se consuma cu moderatie”, “Atentie, dorul ucide! Nu lasa aceasta plaga sa te fure si pe tine”; “Pentru sanatatea dumneavoastra, evitati excesul de visare, daruire si patos”. Si tot asa.



Leave a Reply