Sa ne aplecam asupra lucrurilor marunte. Din nou.

Posted: September 8th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , | No Comments »

Stiti ce consider eu ca inseamna sa investesti in viitorul tau?

(pauza cat timp e nevoie pentru ca toata lumea sa-si dea seama ca e vorba despre o prostie)

Inseamna sa-ti cumperi un abonament nelimitat, pe viata, la masaj de relaxare.

Asta o spune o persoana foarte incordata si stresata in majoritatea timpului. Insa de vreo doua saptamani, am dat stresul pe buna dispozitie si nervii pe “respira adanc de 5 ori inainte sa vorbesti urat”, asa ca sunt foarte relaxata si bine dispusa. Mai putin cand fugaresc tantari prin camera, dar astea sunt momente obisnuite deja.

Stiu ca sunt oameni care nu suporta ideea de masaj. Sa fie sanatosi, probabil ca au gasit deja altceva care sa ii calmeze instant (ma rog… in 50 de minute). Mai stiu ca sunt oameni care nu suporta sa faca ei masaj. Dar! Exista oameni care iubesc masajul si oameni care iubesc sa faca masaj. Genul asta de oameni ar trebui sa fie impreuna pe vecie. E o treaba importanta, masajul. In cazul meu, nici nu-mi dau seama cat de importanta pana cand nu-mi dau seama cat imi lipseste. Si atunci, o sa ma vezi ca o maimuta, cu mainile in pozitii dubioase, incercand sa-mi fac singura masaj. Si esuand, bineinteles.

M-am gandit la masaj azi cand m-am gandit ca sunt atatea chestii mici care ne pot ajuta in viata. Sa fim mai buni, mai toleranti, mai relaxati. Si nici macar nu glumesc. Spre exemplu, eu intotdeauna simt nevoia unui masaj dupa ce termin o carte dificila si complexa, apasatoare si stranie. Daca ma relaxez, mi-e mai usor sa inteleg si sa accept ce a facut cartea respectiva cu mintea mea.

Din categoria lucrurilor mici care te ajuta in viata as putea extrage si cafeaua. Dar cafeaua deja merita mai mult decat un banal de post pe un blog.

De ce scriu despre lucruri mici? Pentru ca ma tot gandesc la ele, pare-se, de cand sunt zen. Cand esti intr-o dispozitie mai sumbra, te apleci asupra lucrurilor mari in viata – universul, viitorul, amintirile si altele. Cand nu… devii furnica. Si asta nu e absolut deloc rau.Leave a Reply