Build a life. Build a relationship.

Posted: September 11th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , | 4 Comments »

Daca ati avea Facebook si daca v-ar impinge curiozitatea (sau o prietena care trebuie sa-si construiasca o camera, salut, Mihaela) sa va jucati Sims Social, ati observa trei chestii cel putin dubioase:

- cand se incarca minunatia de joc, pe ecran scrie “Build a life. Build a relationship”. Si tu, de fapt, stai cu ochii priponiti intr-un monitor, ignorand chestiile reale din jur, viata adevarata. Stupid este ca asta se intampla de cand lumea si calculatoarele si jocurile, dar acum, ca mai si scrie asta cu litere mari pe monitor, noi tot ne consideram privilegiati ca ne putem petrece timpul construind relatii virtuale intr-o lume la fel de virtuala (in care, apropo, e prea simplu sa faci bani. In lumea reala, eu nu fac bani dupa ce smulg buruienile).

- daca esti intr-o relatie cu alt sim si da dracu’ sa vrei sa il pupi pe altul, nu poti pana nu te desparti de primul sim! Adicatetelea, in Sim Social lumea este mult mai serioasa si plina de virtuti decat in lumea asta adevarata. Va zic, nici macar a shy kiss nu poti sa-i aplici altui sim. Trebuie sa fii cinstit pana la capat, sa-ti tarasti fundul pana in casa primului si sa ii spui ca nu mai merge. Asta da copiuta dupa realitate.

- in Sim Social, relatiile inter-umane… sau, ma rog, inter-simi se desfasoara cu foarte mare usurinta. E nevoie doar sa “chew the fat” de vreo 5 ori ca sa fii prieten cu cineva. Si cu oricine poti sa vorbesti despre scris si gatit, ca vei primi, cel mai probabil, puncte pretioase pentru interactiunea sociala. Puncte cu care, nu-i asa, iti poti cumpara canapele si tablouri.

Ehei, tocmai mi-am dat seama ca asta e un caz clasic de “don’t hate the game, hate the player”. Pentru ca nu sunt de vina aia de la EA Games, Zynga sau ce-o fi pentru ca o buna parte din oamenii astia care au net cumpara ingrasamant pentru a li se coace mai repede vinetele, colecteaza chirii din cladiri construite cu indexul si cateva click-uri de mouse si cauta infrigurati o cale prin care i-o poti trage vecinei din dreapta fara sa te desparti de aia din stanga. Ca-n viata, va zic, caci le-am jucat pe toate.

 


4 Comments on “Build a life. Build a relationship.”

 1. 1 Desene pentru copii said at 5:35 am on September 12th, 2011:

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 2. 2 sunkissed said at 9:05 pm on September 14th, 2011:

  Multumesc : )

 3. 3 francesca said at 10:25 am on October 4th, 2011:

  cum se fac relatii pe sims?

 4. 4 Ada said at 6:36 am on August 21st, 2012:

  Eu urasc facbook.Da’ am sims 3 si gata!Deci,la dracu’ cu facebook!


Leave a Reply