Cum sa fii mai bun

Posted: September 12th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

Nu stiu altii, dar eu as vrea uneori sa fiu mai buna. Sa fiu mai calma si mai intelegatoare. Sa nu mai gresesc cand citesc apometrele. Sa nu mai ard mancarea. Sa nu mai pierd joburi. Sa nu mai stric relatii. Sa nu mai pierd prieteni. Sa nu-mi mai fie atata dor. Sa fiu intreaga, desi, cumva, ciopartita. Sa fac lucrurile bine chiar si cand nu am conditii pentru asta.

Probabil ca astfel de lucruri de mi se intampla mie in ultimul timp sunt lucruri ce ni se intampla tuturor. Probabil ca secretul este sa treci prin ele ca un cutit prin branza – si nu din aia prea grasa, care se lipeste de cutit, ci ca printr-un cas, din ala care scartaie cand musti din el. Probabil ca secretul sta in simtul umorului, intr-un optimism exagerat. Poate ca sentimentul asta de alienare, de indepartare e ceva ce vine o data cu varsta si poate chiar nu mai pleaca.

Cum sa fii mai bun? Nu stiu. Eu iau fiecare zi una cate una. Ma mai enervez, ma mai face sa plang cate un gandac sau un liliac, nu ma pot obisnui sa traiesc fara sa-mi fie dor si imi asum toate prostiile, facute sau nefacute. Stiu ca undeva exista si chestia aia de se cheama “silver lining”, si daca nu exista, o sa ma adaptez si o sa ma conving ca imi sta foarte bine in gri.

Oricat de trista as fi si oricat de tare m-as enerva ca lucrurile nu mai merg asa de bine cum mergeau o data, cand ma plictiseau, stiu, vai cat de bine stiu ca se poate si mai rau. Un rau pe care nu mai am cum sa-l mai simt. Nu stiu daca e ok sau nu, stiu insa ca, daca am trecut prin unele chestii, altele mi se par un mizilic.

Si, in rest, viata chiar e frumoasa. Partea buna este ca din fiecare mizerie invat sa fiu mai atenta. O sa fiu cel mai atent om din lume. O sa mi se dedice, in curand, un loc de cinste in enciclopedia oamenilor atenti.Leave a Reply