Cafea cu lapte

Posted: September 14th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine, On the eighth day God created coffee | Tags: , , , , | No Comments »

Nu prea inteleg cafeaua cu lapte. Imi place cafeaua tare, simpla, doar cu o lingurita sau doua de miere care sa o faca mai putin salbatica. Rar beau cafea cu lapte: cand e a nu stiu cata cafea din zi sau cand mi se face o pofta inexplicabila de frappe.

Azi am mai descoperit o ocazie in care beau cafeaua cu lapte. Si cu zahar, culmea. Cand mi se face dor. Imi pun o cafea in cana cu leul cataleptic, gandindu-ma din ce in ce mai des la faptul ca viata asta e un melanj interesant dintre lucruri care asa trebuie sa fie si lucruri care s-au desfasurat total aiurea.  Stau pe fotoliu, caci altceva nu am ce face. M-am apucat sa citesc Stephen King. Si cand mi se face dor, imi pun lapte in cafea si ma bucur ca am avut un dram de noroc in viata asta in care eu vorbesc mult si altii tac mai mult. Si cand si Silvia tace… universul se intoarce cu susul in jos si poate de aia se intampla chestii de neintamplat.

Ciudata senzatie, sa-mi beau prima cafea cu lapte si zahar, intr-o casa care nu e a mea si totusi a fost putin, intr-un oras care nu e al meu si care totusi a fost putin, cu tot felul de ganduri si planuri puse pe hold. Ciudata cafea, stranie zi. Si eu care ma simt a nimanui, intr-un fel deloc trist, si a multor oameni, intr-un fel induiosator.Leave a Reply