Peste medie

Posted: September 24th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

A venit si toamna de-a berbeleacul peste mine. Are chef de glume si de nazdravanii, ma trage de maneca sa mai las prostiile acasa si sa ies in parc, sa facem impreuna misto de frunzele care au cazut, lesinate, la pamant.

Am o noua viziune asupra acestui anotimp. Una deloc depresiva. Ba chiar s-ar putea sa nu ma mai inchid – decat putin – in casa cu The Cure si ganduri negre. Pare ca toamna asta e un rezultat frumos al unor introspectii dureroase si de-a dreptul tampite, care insa au ajuns la o pauza. Caci introspectiile nu se opresc niciodata, au acest obicei.

Zilele astea mi-am amintit de ceva frumos; de Micul Print si de serbetul de trandafiri. Aporpo de amintiri, daca e sa-mi amintesc ceva pregnant din copilarie, atunci imi amintesc gustul serbetului de trandafiri facut in casa si inghitit lacom, stins cu apa rece de tot de la fantana, apoi de harsaitul frunzelor galbene prin care ma taram spre scoala, tot drumul spre scoala cautand locurile cu cele mai multe frunze, ocolind cu gratie trotuarul proaspat maturat. Cand eram mica, toamna era ca acum. Plina de surprize si de lucruri bune, de drumuri deschise, niciodata inchise, de posibilitati, niciodata de finalitati.

Asadar, ce-o fi, o fi, eu ies sa ma joc cu toamna.Leave a Reply