Weekend imbarligat a la Silvia

Posted: October 2nd, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor | Tags: , , , , , , , , | 2 Comments »

Ce-mi place mie cel mai mult la Bucuresti este ca mereu ma va surprinde cu cate ceva. De data asta m-a luat prin surprindere inca de vineri, cand am fost in Fratelli, ceea ce pentru mine este o premiera. Obisnuita cu locuri de cultura si lectura precum Club A, Expirat si Control, nu mare mi-a fost mirarea cand am ajuns in Fratelli si cand mi-am dat seama ca nu ma pup deloc cu locul.

Ca sa fie si mai si, seara a inceput sa o ia pe o panta ciudatica atunci cand pe scena a aparut Coolio. Ma simteam ca intr-un film de Wes Anderson si nu stiam daca sa rad, sa plang sau sa ma duc si sa fredonez cu el chestii dubioase. Asa ca am zis sa nu mai trag soarta de opinci si sa ma duc acolo unde mi-e locul, adica in Control dupa ora 3, cand lucrurile pe ringul de dans stau excelent. Oameni pe care ii stiu de pe bloguri sau de pe Facebook, oameni care atunci cand au plecat de acasa erau cool, dar acum erau doar obositi, oameni la agatat, oameni iesiti sa fie agatati, oameni care chiar se distrau si oameni care stiau versurile la melodii.

Sambata deja se anunta o zi buna, cand mi-am dat seama ca pe seara o sa fie In Flames. Ceea ce nu am stiut a fost exact cat de tare o sa fie la In Flames. Aveam chef sa spal rusinea unei seri in Fratelli, asa ca m-am imbracat in negru  – ce coincidenta, hainele de clubareala si de rockareala sunt de aceeasi culoare -  si m-am dus sa-mi fie si mie bine, asa cum imi era pe vremurile cand ascultam metal aproape exclusiv.

Ce am descoperit, in afara de faptul ca In Flames au fost grozavi si ca intreaga atmosfera a fost una calda si prietenoasa – ca sa mai zica cineva ca metalistii nu au suflet, ba – a fost ca nici roacherii nu mai sunt ce erau, bai, nene. Nu stiu cum sa explic, ceva s-a schimbat. Nu in bine. Multi din aia care au fost aseara acolo erau parca scosi din glumele cu metalisti, respectand fiecare cliseu.

Despre concert nu mai zic nimic, pen’ca oricum se vor pricepe altii mai bine ca mine.

Apoi am incheiat seara glorios, serbandu-mi unul din cei mai dragi prieteni, in Expirat, care este un loc la fel de aglomerat ca primele dati cand veneam eu in el, studenta fiind, si care are, cred, si aceeasi muzica, fara ca asta sa insemne ca e nasol sau ca nu te simti cum trebuie. Mi s-a intarit convingerea ca prietenii mei sunt foarte tari; traiesc din nou momente de afectiune fata de fiecare dintre ei si impreuna si cred sincer ca sunt cei mai grozavi oameni pe care ti-i poate scoate viata in fata.

Iar azi nu am facut nimic, coplesita fiind de faptul ca de maine, de la 7 jumate – opt, o sa incep iar sa ma trezesc de dimineata intru a merge 8, 9 ore la munca. Acest fapt m-a facut ca azi sa fiu leguminoasa si sa-mi numar ultimele minute de libertate, ca puscariasii.

Dar viata e frumoasa si sunt convinsa intr-un fel aproape maniacal ca lucrurile bune nu vor inceta sa tot apara de dupa colt.


2 Comments on “Weekend imbarligat a la Silvia”

  1. 1 ipo said at 5:50 pm on October 3rd, 2011:

    Coolio si In Flames in acelasi weenkend, hm. :)
    Mi s-a facut si mie chef de clubareala si betivaneala, dar nu mai am matze de Fire, nu stiu pe unde s-o mai ard fara sa fie superaglomerat si fum. M-am bosorogit eu, cred.

  2. 2 sunkissed said at 12:06 am on October 4th, 2011:

    Nu se poate fara fum si fara aglomeratie, trebuie sa suck it up daca vrei sa nu te mai simti batran :D Asculta aici la baba


Leave a Reply