A sunkissed world

21 Oct, 2011

God damn you, weather

Posted by: sunkissed In: Eu cu mine|La naiba!

De ceva zile incoace, sunt si mai confuza decat sunt eu in mod obisnuit. Ceea ce e destul de naspa, pentru ca sunt in acelasi timp si somnoroasa si fericita  si ocupata si grabita – un mix interesant, as zice eu, si care se dovedeste greu de adoptat ca model comportamental permanent.

Sunt confuza pentru ca nu mai stiu de e iarna sau toamna, de e prea devreme sau prea tarziu, nu inteleg de ce e intuneric cand vreau sa fie lumina, de ce intr-o zi imi iau tricou si in alta trei pulovere,  de ce fata de la metrou care vinde sandvisuri are acoperitoare de urechi (nu-mi vine acum termenul exact in minte) atunci cand eu sunt in tricou si geaca subtire si tot asa. Saptamana trecuta am fost si bolnava, ceea ce mi-a adancit confuzia si speranta de mai bine plecase usor-usor pe usa. Dar uite ca inca nu s-a intalnit drac mort; inca exist si ma aflu, ce-i drept intr-o permanenta stare de confuzie.

Pentru ca am o inima mare, dau vina pe vreme si pentru chestii concrete, cum ar fi ca am unii prieteni atat de ocupati ca nu mai pot nici macar sa raspunda la un telefon, ca pe unii nu i-am mai vazut de cand viata era alta, aveam parul mai scurt si nu fusesem inca la mare. Dau vina pe vreme pentru ghinioanele de zi cu zi, oamenii nervosi cu care ma intalnesc, pentru ca ma gandesc ca or fi si ei ca mine, daca nu mai rau adanciti in starea de confuzie. Dau vina pe prima-iarna-toamna asta pentru ca nu sesizeaza mai nimeni cand am nevoie sa vorbesc, nu sa ma plang, nu sa ma cert, ci pur si simplu sa vorbesc, sa iasa cuvinte si sa pluteasca putin intre noi, pentru ca apoi sa dispara. Bineinteles ca dau vina pe vreme pentru aglomeratia de la metrou, din magazine, din baruri, din Billa, de pe strazi. Dau vina pe vreme pentru orasul asta imbufnat, necajt, alarmat de venirea unui anotimp pe care nu-l intelege nici macar el, unul din cele mai absurde orase din lume. Dau vina pe vreme pentru lipsa de inspiratie, pagini goale si dureri de cap. Dau vina pe vreme ca sa nu dau, inca, vina pe mine. Stiu ca nu e sanatos, mai ales ca acum uite, e soare si bine, dar na, facem si noi (silviile) ce putem ca sa supravietuim.

Share this: Twitter | Facebook

No Responses to "God damn you, weather"

Comment Form

Facebook LastFM StumbleUpon Twitter

Arhiva

October 2011
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

About

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead." Bukowski

Silvia's books

American Gods
The Graveyard Book
Dance Dance Dance
Kafka on the Shore
Foundation
Prelude to Foundation
Lolita
One Hundred Years of Solitude
Slaughterhouse-Five
The Catcher in the Rye
The Blind Owl
Steppenwolf
Demian/Siddharta/Der Steppenwolf
The Glass Bead Game
Demian
Peter Camenzind
The Fairy Tales of Hermann Hesse
Gertrude
Knulp
Rosshalde


Silvia's favorite books »

Take a lookKokoro by Natsume Sōseki