It’s always darkest before the dawn

Posted: October 24th, 2011 | Author: | Filed under: Ce-am mai văzut, citit, auzit | Tags: , , , , , , , , , , , | No Comments »

Bine ca au scos Florence + The Machine album nou, ca ma aflam intr-un impas, muzical vorbind. Simteam ca imi lipseste ceva si nu stiam ce, nu stiam de unde sa ma apuc. Eram suspendata intre Gilmour live la Royal Albert Hall, David Bowie si colaborarile sale divine cu Robert Smith si altii si bineinteles, obsesia mea de cand cu Summer Well, Interpol. Asta ca sa nu mai zic nimic de The Cure, pe care ii ascult cu o precizie de ceasornic in fiece toamna in care mi se pare mie ca s-a uitat soarele putin ciudat la mine.

Am inceput sa ascult Blonde Redhead, o treaba interesanta si plina de posiblitati, in sensul ca se potriveste la o multime de stari si de intamplari sufletesti sau mai putin sufletesti. Si intre timp am aflat ca Florence si masinaria ei nu stau degeaba si scot Ceremonials, album pe care l-am savurat azi in timpul in care nu faceam nimic – nimic din ceea ce trebuia de fapt sa fac.

M-am bucurat sa ii regasesc, Florence cu vocea parca mai bine lucrata, parca mai calma, parca mai linistita cumva. Versurile in schimb m-au luat si m-au invartit ca praful dintre frunzele de toamna prinse intr-un joc nebun cu vantul. Eu si frunzele, eu si alegerile mele, eu cu mine, eu, fata care are inca obiceiul de a plange incet si doar pentru ea cand se gandeste la posibilitatile vietii ei. Hm, e prima data cand spun asta in public.

Oricum, ideea e ca am gasit un album cu care sa ma potrivesc, asa cum se potriveste si toamna asta cu mine, chiar daca sunt atatea chestii care inca stau stramb. Nu le poti avea pe toate, chiar incerc, incerc din greu sa invat lectia asta. Si cand trebuie sa inveti lectii care tin de tine, de sufletul tau, de eu-ul tau proiectat in lumea de zi cu zi, de alegeri, de oameni cu care ai gresit, de oameni care au gresit cu tine si tot asa, o gramada de chestii, iti prinde bine un album pe care sa-l asculti si sa zici ca da bai, nu ca e bine, dar poate o fi candva macar pe breaking even.

*…But I like to keep some things to myself  – inca am acest obicei suparator cumva. Dar necesar.Leave a Reply