Si, ce mai faci?

Posted: December 10th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , , | No Comments »

Nu stiu daca sunteti familiarizati cu senzatia de confuzie pura atunci cand esti intrebat “ce mai faci?”. Mie mi se intampla foarte des. Pentru ca fac nimic si totusi o gramada, fac mai multe decat faceam ieri, dar nu stiu cate dintre ele merita a fi povestite, uneori mi se pare ca fac excelent, alteori ca m-as baga sub o piatra, iar asta se intampla in aceeasi ora uneori, si tot asa.

Ma tot gandeam ca acum mi-e usor sa raspund la intrebarea asta. Raspund cu “astept”. Inevitabil, urmeaza intrebarea “ce?”, iar acum ma scot foarte usor, pentru ca raspund, cat se poate de sincer, ca astept sa se sfarseasca anul.

2011 m-a secatuit, in mare parte. Nu am realizat nimic, dar nimic din ce imi doream si asta a durut rau, pe alocuri. Sigur ca a fost plin de suprize placute si de zambete neasteptate, sigur ca mi-a adus inapoi ceva ce nu credeam ca o sa mai am vreodata si sigur ca asta compenseaza mult de tot o multime de prostii. Dar tot astept sa se termine, ca am obosit. E misto in carusel, pana cand obosesti si ti se face dor de alte peisaje si de pamant stabil sub picioare.

Si cum intotdeauna o sa fie ceva de asteptat (Pastele, vara, primul mers la mare, un film, un album, Gaudeamus si tot asa), cred ca am gasit raspunsul universal la intrebarea “ce mai faci?”, raspunsul sincer si simplu, pentru ca intotdeauna va duce discutia in alta parte, ceea ce, nu-i asa, e si scopul intrebarii-minune.

 Leave a Reply