Lenea de sfarsit de an

Posted: December 20th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , , , | 4 Comments »

Acum, pe final de an si mai ales cand se apropie Craciunul, ma cuprinde o lene ce nu va pot povesti. Initial am crezut ca e normal si ca toate aceste sentimente ale mele de lehamite cronica si de dorinta de amanare a tuturor chestiilor pentru un timp nedefinit, insa numit, prin conventie sociala, “la anu’ ” sunt intalnite la toti oamenii. Dar, pe masura ce toata lumea vrea chestii acum, pe masura ce ma lovesc de un zid de hei-rupism care efectiv ma scoate din sarite, pe masura ce mai aflu de una, de alta care trebuie facute acum, imi dau seama ca, pesemne, eu sunt exceptia.

Ieri, pe vremea aia mizerabila, eu am plecat dupa Cadourile Grozave pentru Oamenii Grozavi din viata mea. Nu-i bai, ca am gasit, insa asa dementa colectiva, priviri hulpave, maini care se intind si aglomeratie n-am mai vazut. Din an in an e mai rau si ma astept sincer ca, intr-unul din Craciunurile viitoare, sa fim cu totii ingropati sub un munte de cadouri din care vom iesi abia de Paste, pentru ca apoi sa ne ingropam in nisip, de preferinta bulgaresc, ca e mai fin, si tot asa.

Nu stiu altii, dar financiar, sfarsitul meu de an e aproape dezastruos. De fapt, cu siguranta dezastruos, daca il compar cu sfarsitul lui 2010. E plin de incertitudini si de diverse gauri prin portofel. Si ma intreb, oare eu sunt anormala ca nu fac credite la Provident? Oare e firesc sa nu fiu agitata si sa n-am febra la gandul ca aoleu, vine Craciunul? Sunt agitata, da, dar doar din cauza ca, asa cum am zis mai sus, mi-e lene si oamenii nu inteleg si nu le pasa ca in 5 zile o sa fiu acasa cu mama si o sa fie bine.

Sper din suflet ca lucrurile sa o ia pe o panta descendenta zilele astea in ce priveste pretentiile si agitatia si tot. Ca sunt si eu om si sincer, am obosit. Nu vreau altceva decat sa fiu acasa de Craciun, sa beau ceai de tei si sa ma joc cu cainii. Nici macar cadouri nu vreau. Doar daca se poate oferi liniste la pachet, impresurata de o minunata frunza rosie, festiva.


4 Comments on “Lenea de sfarsit de an”

 1. 1 ivo said at 1:23 am on December 21st, 2011:

  Ma crezi ca si pe mine m-a apucat o lene ancestrala???…adica toata lumea se agita sa faca bani ca cica acum e momentul si tot ce-mi doresc eu sa fac este sa zac….Simt ca am facut deja mai mult decat mi-am propus anul asta si am nevoie de o pauza zic eu bine-meritata…dar surpriza nimeni nu considera ca as merita una…
  Asa ca ma frustrez in sinea mea..mai injur in gand de 3, 4 ori si ma duc la munca si trag de mine pana nu mai pot si ma gandesc cat de bine imi era anu’ trecut de Craciun la mama acasa…Si sa fiu sincera…nu dau 2 lei ca vine Craciunul si agitatia oamenilor mi se pare un pic ridicola…si tot ce-mi doresc e liniste si atat.
  Te inteleg perfeeeect!!!! ce bine ar fi sa bem noi ceai amandoua si sa ne miram de agitatia si prostia oamenilor.
  ce bine ne-ar fi! :D

 2. 2 sunkissed said at 1:02 pm on December 22nd, 2011:

  Bai, ne-ar fi foarte bine, sa stii. Si eu simt ca am facut prea multe si chiaar mi s-a luat, rau-rau…Daaar, in afara de liniste, tre sa recunosc ca imi doresc si niscaiva cadouri, totusi :D

 3. 3 ipo said at 11:14 am on December 23rd, 2011:

  Chestia cu cadourile tine si de cum te simti. Cateodata ai chef sa cumperi tuturor un pulover de lana, o pereche de manusi sau un fular moale, alta data ti se par cele mai oribile si insensibile cadouri.

 4. 4 sunkissed said at 11:32 am on December 24th, 2011:

  Exact asa-i.


Leave a Reply