Expectations vs reality

Posted: December 26th, 2011 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

Acum cateva saptamani, cand mi-am dat seama ca nu m-am pregatit deloc pentru Craciun si cand am realizat ca iar am inceput sa nu mai vad lucrurile bune din viata si cand toate astea bune erau destul de bine acoperite de alte si alte multe mizerii care ma faceau sa ma simt oribil, mi-am zis in barba mea de copil prost: o sa am noroc daca trec de Craciunul asta ca prin branza.

Acum, dupa Craciun, imi dau seama cat de prostuta am fost. Sunt ATAT de norocoasa, chiar si in unul din cei mai urati ani ai mei. Sunt atat de norocoasa ca in anul asta mi s-au intamplat niste lucruri atat de frumoase, de unice, de deosebite, incat am uitat sa ma mai bucur de ele. Sunt norocoasa si pentru cele triste, pentru despartiri, indepartari, decizii grele de tot, reveniri si plecari. Sunt norocoasa si extrem de fericita pentru ultimele luni si, in general, in viata asta sunt recunoscatoare pentru faptul ca am fost iubita de atatia oameni minunati, fie ca m-au iubit o viata, niste ani buni, saptamani dubioase, zile de poveste sau minute extraordinare. Fara resentimente sau parfum de scheleti in dulap, fara tristete si fara drumuri blocate de viscol, totul e asezat.

Nu cred ca e doar spiritul Craciunului care vorbeste, nici macar nu mi se mai pare dubios ca nu ma intereseaza ce o sa fie dupa ce despodobim bradul si ascundem bine toate ornamentele de sarbatori. Imi pasa doar de oamenii din viata mea, cei care sunt, care au fost si daca am noroc ca cei care or sa vina sa fie pe jumatate la fel de misto, ce sa zic, chiar ca sunt norocoasa. Da, anul asta nu a fost prea bun si da, lucrurile nu merg toate asa cum ar trebui, bla bla… Dar acum ca am realizat ca oamenii in sine sunt o dimineata de Craciun, macar stiu ce am de facut ca sa pot sa fac lucrurile sa fie mai bune.

Acuma poate sa si ninga. Nu stii niciodata de unde pornesti de fapt. Linia de start nu e mereu aia marcata, la fel cum nici linia de finish nu e intotdeauna unde te astepti sa fie – uneori nu e deloc.

 Leave a Reply