Gandeai ca nu se mai schimba nimic pe final de an?

Posted: December 27th, 2011 | Author: | Filed under: Despre natura lucrurilor, Eu cu mine | Tags: , , , , , | 4 Comments »

Think again.

Azi, de exemplu, deja s-au intamplat doua chestii deosebite. Unu, m-am dat cu ruj si imi place si doi, mi-am dat demisia a doua oara in anul asta, urmand sa schimb al treilea job in 4 luni la inceputul lui 2012.

Asadar, sunt iar in preaviz. Insa de data asta nu mai am mixed feelings, deloc-deloc. Sunt convinsa ca e un lucru bun. Asta e cadoul de Craciun despre care vorbeam si ma bucur foarte, foarte mult ca l-am primit si cred ca o sa fie foarte, foarte bine. Dupa ce intamplarea sau mai bine zis bad management a facut sa ma despart de echipa mea preferata cu care am lucrat cel mai bine in intreaga mea cariera, am fost total debusolata si mi-am pus intrebari care la 26 de ani ai zice ca nu se mai pun: cine sunt, unde ma indrept, ce stiu eu sa fac si ce-mi doresc cu adevarat sa fac? Bine, e drept, stiu sa scriu si imi doresc sa scriu, dar asta nu inseamna mai nimic, as putea sa ma angajez  la Posta si sa scriu scrisori standardizate pe care sa le vand la un pret modest celor care nu mai stiu cum sa mai zica “La multi ani” persoanelor dragi. Dar de cand cu facebook-ul, si perspectiva asta in cariera s-a cam dus.

Lucrurile s-au asezat insa frumos si dupa un job temporar si unul care s-a dovedit a fi si el temporar, cred ca in sfarsit am descoperit piatra filosofala a carierei. Sa vedem de la anu’, dar cum ziceam, eu cred ca o sa fie bine.

Iar faza cu rujul, si el a fost un cadou de Craciun. Nu-mi place sa ma dau cu ruj pentru ca devin brusc foarte constienta de prezenta mea pe lume. Numai ca azi am vrut sa fiu asa, pentru ca intotdeauna cand imi dau demisia ma aranjez frumos, ma machiez si sunt cu totul altfel.

Ce nu-mi place in schimb este faptul ca sunt inapoi in Bucuresti si ca nu mai sunt acasa. Acasa de Craciun este magic. Acasa de Craciun e liniste, e bine, e pace, e ordine si ma simt ocrotita de toate relele din lume. Poate pentru ca sunt.


4 Comments on “Gandeai ca nu se mai schimba nimic pe final de an?”

 1. 1 ivo said at 4:09 am on December 30th, 2011:

  nu prea inteleg cum se face ca esti bine, pardon nu bine ci de-a dreptul fericita ca iti schimbi jobul…poate imi explici ca sa nu mai fiu confuza tocmai acum pe sfarsit de an.
  hai te pup si la multi aaaniii! :)

 2. 2 sunkissed said at 9:53 am on December 30th, 2011:

  Ti-am dat un mail, draga mea :D Oricum, ideea e ca daca omu’ isi da demisia dupa ce a gasit altceva, de regula se bucura, pentru ca nu pleci la mai rau, nu? :))

 3. 3 mihai said at 12:24 am on December 31st, 2011:

  Apropo de “pus intrebari la 26 de ani” si credinta ca la varsta asta asemenea intrebari “nu se mai pun”… relax :) Eu la 31 ani am doar o vaga idee de unde am venit, imi e destul de greu sa-mi dau seama unde sunt, si habar nu am unde vreau sa ajung sau ce vreau sa fac cu viata mea :) Si ca sa citez direct dintr-un cantec liric din anii ’90:

  “the most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.”

 4. 4 sunkissed said at 12:43 pm on December 31st, 2011:

  Ideea era ca unele astfel de intrebari nu se mai pun la 26, da’ m-am resemnat. Ziua in care nu-mi voi mai pune intrebari e ziua cand nu voi mai fi eu


Leave a Reply