Unde as putea sa fiu si unde sunt

Posted: January 7th, 2012 | Author: | Filed under: Eu cu mine | Tags: , , , , | No Comments »

As putea sa fiu intr-un club la ora asta, doar e vineri. As putea sa fiu sus pe tocuri undeva sau cu blugii mei rupti jos in Expirat. As putea sa o ard indie sau hipsteresc prin Control. As putea sa beau bere prea rece pentru vremea de afara si sa ma duc de 15 ori la baie. Sa astept la coada, sa fie ocupat, sa imi aranjez parul, sa fiu in acelasi timp si multumita, si nemultumita de felul in care ma prezint.

As putea sa stau in varful patului cu o carte si ceaiul de seara. Sa fie liniste, vecina de sus sa nu aiba televizorul la maxim, sa ma cufund intr-o lume care nu e a mea, e doar altfel si nu neaparat mai buna. Eventual sa iau notite, dumnezeu stie ca am atatea carnetele si pixuri care abia asteapta sa-mi vina ideea asta.

As putea sa fiu in vizita la prieteni, intr-o hahaiala continua si atat de placuta despre viitor, trecut, dopuri, carti, catei, drumuri si planuri de vacanta. Sa bem niste vin, bere, suc, apa sau ce-o fi, sa ne uitam la pisica sau la televizor si sa fie cald si bine.

Si totusi sunt acasa si scriu. Nitel mai devreme am rumegat in minte ce as fi vrut de fapt sa scriu, de cum am intrat pe usa, alergata de cainii blocului. Si am renuntat.

In ultima vreme asa fac. Nu mai spun mai nimic despre mine. Pentru ca mi se pare gresit din start, banuiesc. Pentru ca mi-e sila sa mai explic si sa incerc sa pun in explicatii rationale ceea ce eu stiu ca nu e rational. Pentru ca nu am cum sa explic de ce ma distantez cand tot ce vreau e sa ma apropii decat prin a accepta ca sunt defecta putin si ca poate asta e un lucru firesc. Poate pentru ca ma protejez prea mult. Inainte ma protejam prin scris, prin explicatii poate criptice, dar pe care eu reuseam sa le prind si despre asta era vorba. Acum, sunt pe principiul “da’ mai lasa-ma” cu propria persoana.

As putea acum sa fiu in multe locuri si in mod ciudat nu ma gandesc cu jind la ele. Astia suntem, cu asta defilam, bine ca am net, muzica buna, timp sa nu fac nimic, o durere de cap care ma impinge spre pat si o dimineata lunga si tarzie inainte.Leave a Reply